Bart De Wever eregast bij aansteken van de kandelaar in Stadsfeestzaal

Nog voor hij de burgemeesterssjerp omgordt zal Bart De Wever donderdagnamiddag als eregast het zesde licht van de grote chanoekakandelaar in de Stadsfeestzaal ontsteken. De Wever is daarvoor uitgenodigd door de Antwerpse Chabadbeweging die jaarlijks in deze shopping een Chanoekafeest organiseert en zoals de voorgaande jaren een grote menora in de Stadfeestzaal heeft geplaatst.

Klik voor een groter beeld van de poster

Het is de eerste keer dat de toekomstige burgemeester het belangrijkste ritueel van het Joodse lichtfeest zal bijwoenen. Hij zal zal daarbij vergezeld worden van schepen Ludo Van Campenhout en schepen Philip Heylen, beide politici staan bekend om de nauwe relatie die ze onderhouden met de Joodse gmeenschap in Antwerpen.

Een Joods feest zonder muziek is ondenkbaar en ook daar zal Chabad Antwerpen zich van haar sterkste kant laten zien. Aan het einde van de plechtigheid, die zo’n uur zal duren, worden de traditionele soevganiot uitgedeeld. Een onderdeel van de feestelijkheden dat letterlijk door jong en oud gesmaakt wordt. Deze joodse lekkernij zijn een verrukkelijke soort oliebollen gevuld met jam.

Locatie: Stadsfeestzaal Antwerpen, iedereen is welkom.
Tijdstip: 16:30uur