Bart De Wever “de deur van ’t schoon verdiep zal altijd voor u open staan” [beluister]

Bart De Wever sprak lovende woorden (foto’s John Moussiaux)

Tijdens een koosjere receptie in Antwerpen heeft N-VA voorzitter en toekomstig burgemeester van Antwerpen, Bart De Wever, zondagavond lovende woorden gesproken tegenover de Joodse gemeenschap.

De receptie bij traiteur Hoffy’s was georganiseerd door André Gantman en Ludo Van Campenhout, die tijdens de voorbije campagne op de steun konden rekenen van mensen uit de gemeenschap.

Er waren verschillende prominente leden van de gemeenschap aanwezig, o.a. Kouky Frohmann, voorzitster van het Forum der Joodse Organisaties, Pinkhas Kornfeld, secretaris van de ortodoxe gemeente Machsike Hadas, rabbijn Slavaticki van de Chabad beweging en rabbijn Cohen van de Belzer gemeenschap.

Bart De Wever:
Als ik gezegd heb ‘de stad is niet van iedereen’ dan bedoel ik vooral dat de stad is van mensen die daartoe bijdragen. Ik denk dat zeker de Joodse gemeenschap heel veel heeft bijgedragen tot onze stad en dat iets is dat we moeten koesteren.

Advertentie

Het is vooral belangrijk dat u weet dat ik aanspreekbaar ben. De deuren van ’t schoon verdiep zal voor jullie niet gesloten zijn, ze zal zes jaar open zijn. Daar moogt u op rekenen, wat u vraagt zal alleszinds met respect worden behandeld,. We zullen proberen om zo goed mogelijk samen te werken, voor ons zijn jullie heel erg belangrijk, alsjeblieft, wij zullen uw partner zijn voor de komende zes jaar.

Beluister hier:

[audio:https://joodsactueel.be/wp-content/uploads-pjact001/2012/10/bart.mp3]

Wat betekent dit bezoek voor de gemeenschap, lees op deze link het opiniestuk van onze hoofdredacteur “De Wever is klaar voor het burgemeesterschap”.

André Gantman hekelde  in zijn toespraak de personen die de voorzitter van zijn partij demoniseren. “Wij Joden, wij weten wat het betekent om gedemoniseerd worden, en we weten hoe dat eindigt. Ik zeg in alle openheid, zij die dat doen zullen ‘den deze’ op hun weg vinden en blijven vinden!”:

[audio:https://joodsactueel.be/wp-content/uploads-pjact001/2012/10/andre.mp3]

Ten slotte kwam Ludo Van Campenhout nog kort aan het woord: “We kennen elkaar allemaal, we zijn allemaal vrienden, we hebben een zeer goede samenwerking gehad de laatste jaren maar dat is nog maar het begin.”

[audio:https://joodsactueel.be/wp-content/uploads-pjact001/2012/10/ludo.mp3]

.

Fotoreportage


foto’s John Moussiaux