Noem de Jodenhaat van Londense kandidaat burgemeester, Ken Livingstone, bij naam

Ken Livingstone en de Venuzuelaanse president Hugo Chavez, soort zoekt soort

De krant De Morgen publiceerde gisteren (2 april 2012) een opiniestuk van Volkskrantcolumnist Paul Brill waarmee hij oproept om de dingen bij naam te noemen ook als het Jodenhaat heet. In het stuk focust Brill op het antisemitisme van Ken Livingstone.

Red Ken, zoals de oud-burgemeester van Londen ook vaak genoemd wordt, heeft zich kandidaat gesteld voor een nieuwe ambtstermijn, hij trekt voor Londen de labourlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 3 mei. Maar omdat zijn anti-Joodse commentaren zo ver gaan heeft zelfs de linkse The Guardian de man nu laten vallen.

Livingstone is onlangs in dienst getreden bij de door Iran gecontroleerde televisiezender Press TV als presentator. De carrière van de linkse politicus lijkt een aaneenschakeling van antisemitische voorvallen. Hij verontschuldigde de terreuraanslagen in de Londense metro in 2008 door te stellen dat aanslagen als deze niet zouden gebeuren indien de Palestijnen over tanks en vliegtuigen zouden beschikken.

Evenmin zag hij er graten in om Yusuf al-Qaradaw, prominent lid van de Egyptische moslimbroederschap te verwelkomen en te omhelzen terwijl deze islamistische terreurideoloog een fatwa uitsprak om de acties van Islamistische zelfmoordterroristen te legitimeren. Sjeik al-Quarad  is ook een groot voorstander van vrouwenbesnijdenis met het argument “dat is beter voor hun gezondheid” en tevens een notoire homo-hater.

Londen als baken voor de Islam

Advertentie

Op 21 maart 2012 zou Livingstone in een aan Hamas gelieerde moskee in de Britse hoofdstad een opmerkelijke toespraak gehouden hebben waarbij hij het publiek beloofde om van Londen een baken voor de Islam te maken. “Als ik de verkiezingen win dan zal elke inwoner in deze stad de laatste toespraak van de profeet Mohammed kennen”.

U kan het artikel in De Morgen hier lezen. Paul Brill verwijst in zijn column naar een  artikel in the Guardian en dat kan u hier vinden.

Dat laatste is zeker de moeite waard