Parlement unaniem tegen antisemitische uitspraken Laurent Louis

flahaut_kamerNa de verontruste signalen vanuit Joodse hoek heeft kamervoorzitter André Flahaut (PS) gisteren (donderdag 23/1) bij de opening van het vragenuur in de Kamer alsnog gereageerd op het hatelijke antisemitische gedrag van parlementslid Laurent Louis. Flahaut verwees daarbij naar de brief van het CCOJB waarin voorzitter Maurice Sosnowsky zowel kamervoorzitter als parlementairen opriep om een eind te maken aan de antisemitische uitvallen en gebaren van het omstreden kamerlid.

Flahaut, die zei het gedrag wél al eerder te hebben veroordeeld, merkte verder op dat zijn afkeuring van het antisemitische gedrag en de hatelijkheden van de heer Louis door alle partijen werd gedragen. Dat werd alvast bevestigd door het applaus dat de kamervoorzitter na zijn reprimande aan het adres van Laurent Louis vanaf alle banken in ontvangst mocht nemen.

Isabel Albers, hoofdredactrice van De Tijd bracht verslag uit van het vragenuur voor het VRT-programma Villa Politica. Zij omschreef treffend het gedrag van Laurent Louis als “een  blaam voor het parlementaire halfrond”. Een filmverslag van het voorval kan u hier bekijken op de website van de VRT

De militaire politie was versterkt aanwezig op de publiekstribunes om de fans van het omstreden parlementslid in toom te houden.