Joods Forum wil “anti-Israëlische expositie” weg

Het Forum der Joodse Organisaties (FJO) heeft aan de voorzitter van het Federale Parlement, Eliane Tillieux, verzocht om een expositie over vermeend wangedrag van Israël jegens minderjarige Palestijnen te verwijderen.

Persbericht FJO

Het FJO wijst erop dat elke duiding in beeld en/of geschrift ontbreekt en dat de expositie kennelijk slechts een doel dient: het demoniseren van de Staat Israël en zijn inwoners. Met geen woord wordt melding gemaakt van het feit dat niet zelden Palestijnse ouders hun kinderen opvoeden in blinde haat tegen Israël en Joden en hen zelfs als zelfmoord-terroristen de dood injagen.

Israël en de Joodse ethiek gaan er – aldus het FJO – vanuit dat in beginsel elk kind ter wereld onschuldig is.
In Israëlische ziekenhuizen worden dagelijks duizenden Palestijnse kinderen liefdevol behandeld. Maar uiteraard kan het leger niet afzijdig blijven als minderjarige Palestijnen zich te buiten gaan aan excessief geweld of zelfs deel uitmaken van zelfmoordcommando’s.

Advertentie

Het is het ontbreken van enige context in de expositie die deze onaanvaardbaar maakt om in de publieke ruimten van de Kamer getoond te worden.
Het FJO wijst erop dat vrijwel identieke exposities in o.m. Spanje en Duitsland in het verleden na protesten eveneens hebben geleid tot voortijdige beëindiging.