Release van uitzonderlijke Israël DVD-box – Joods Actueel geeft 4 exemplaren weg

israelbox (Copy)

Sinds kort is de DVD box “Israël, een monument in film”, verkrijgbaar. De box bevat het verzamelde werk van documentairemaker Willy Lindwer. Die is internationaal bekend geworden door zijn films over Israël en de Holocaust.

De box bevat 6 DVD’s met documentaires over Israël, films over de moderne staat en haar leiders, over Jeruzalem en het Heilige Land, geschiedenis en religie, christendom en Joodse mystiek en de actuele serie over het leger van Israël

Lindwer heeft een omvangrijk en veelzijdig oeuvre opgebouwd dat klassiek en tijdloos is. Als een rode draad, loopt door zijn werk de niet aflatende ijver om te willen vertellen over Israël en de massamoord op de Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. De filmmaker kreeg voor zijn indrukwekkende docu-films een Emmy Award en een Gouden Kalf uitgereikt.

In de box zijn er verder nog drie reisdocumentaires van zijn hand die u langs de mooiste plekken in het Beloofde Land voeren.  Liefst vijftien uur lang kan u kennismaken met Israël, “het licht onder de natiën” maar zal u ook ingrijpend geconfronteerd worden met de duistere tijden van het naziregime die aan de oprichting van de enige Joodse staat ter wereld, vooraf ging.

Advertentie

Als extra is er tenslotte ook een korte documentaire over het leven en het werk van deze briljante filmverslaggever van het Joodse leven voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog aan deze DVD serie toegevoegd.

De DVD-set is verkrijgbaar voor €49.99 en kan u kopen via het internet. Zoek via Google de term Israël, een monument in film

WIN EEN GRATIS DVD-BOX: Wie deze maand zijn abonnement op Joods Actueel vernieuwt of een nieuwe abonnement neemt, maakt automatisch kans om 1 van de 4 prijs-exemplaren te winnen.