Yasmin Levy in Arenbergschouwburg


Yasmin Levy doet ons land aan tijdens de promotietoer voor haar Libertad CD, op maandag 4 februari treedt Levy op in de Arenbergschouwburg teAntwerpen. Joods Actueel beluisterde de nieuwe schijf waarmee deze ladinozangeres, de absolute Israelische nummer uno in haar genre, diep naar binnen graaft op zoek naar haar eigen wezen.

Bijzonder aan Libertad is dat ze haar repertoire voor het eerst verbreedt door naar haar Turkse en Perzische roots terug te grijpen. Vandaar ook dat ze ondermeer in het Farsi (Perzisch) zingt. Ook al betekende dat de nu 37-jarige zangeres voor één van die nummers een heuse zoektocht moest odndernemen tot een Iraanse cauffeur het nummer voor haar wist op te diepen.

Wie het optreden van Levy in de Brusselse AB in 2009 bijwoonde kent de doorgedreven professionele benadering waarmee de zangeres haar werk op het podium neerzet. Hoe gepassioneerd ze ook mag overkomen op het podium, ze laat zich nooit verleiden door het enthousiasme van haar publiek om terwille van de ambiance haar precies gedoseerde versieringen aan kwaliteit te laten in boeten. Gekwelde fraseringen die uiteindelijk een heerlijke muzikale verlossing blijken te bieden. Te nemen of te laten dus, maar als je het laat liggen mis je wel de pure klasse van Levy en haar muzikanten.

Praktische informatie: Yasmin Levy Arenberg Grote Zaal op  4 februari 2013, 20.15 uur
Prijs: € 16 – Jongeren (-26 jaar) € 13 Reserveren van tickets kan hier