Israëlische ster-auteur Amos Oz in Brussel op zondag 20 januari

Amos Oz
Amos Oz

Amos Oz treedt nog maar zelden op in het buitenland. Passa Porta heeft hem nu zodag te gast in Flagey voor een gesprek. Mis deze unieke gelegenheid niet om deze wereldberoemde Israëlische auteur te ontmoeten.

De Israëlische schrijver Amos Oz (1939) werd beroemd met zijn fenomenale autobiografie Een verhaal van liefde en duisternis – een must voor eenieder die de geschiedenis van Israël beter wil begrijpen.

Andere bekende romans van zijn hand zijn Mijn Michaël, Black box en Een vrouw kennen. Ieder jaar weer duikt zijn naam op als kandidaat voor de Nobelprijs.

Aanleiding voor zijn komst naar Brussel is het verschijnen van zijn nieuwe verhalenbundel Onder vrienden (Bezige Bij, 2013), over het leven in de kibboets.

‘Het Europa van de schrijvers’ is een reeks auteursgesprekken georganiseerd door Passa Porta & Flagey, waarin enkele malen per jaar vooraanstaande Europese stemmen aan het publiek worden voorgesteld. Eerdere gasten waren o.a. Timothy Garton Ash, David Grossman, Herta Müller, Javier Marías en Tim Parks.
Interview: Kerenn Elkaïm (Le Vif / L’Express).
Gesprek in het Engels.
Tickets: € 10 / 8

Advertentie

Info & reserveren:
FLAGEY – Heilig-Kruisplein, 1050 Brussel
02 641 10 20 / www.flagey.be