Prins Filip eregast herdenkingsdienst in synagoge van Brussel

Dr. Viatcheslav Moshe Kantor, President of the European Jewish Congress and the World Holocaust Forum , 70th anniversary of ÔKristallnachtÕ , Brussels , European Jewish Congress EJC , World Holocaust Forum WHF , Bruessel , Belgien , Belgium ,

Kroonprins Filip zal op zondag 27 januari een dienst bijwonen ter herinnering aan de nagedachtenis van de slachtoffers van de Holocaust. De plechtigheid gaat door in de Grote Synagoge in Brussel die vorig jaar erkend werd als Europese synagoge.

De plechtigheid kadert in herdenkingsplechtigheden die wereldwijd jaarlijks op die dag worden georganiseerd ter herinnering van de bevrijding van het kamp van Auschwitz sinds de Verenigde Naties  deze dag uitriep tot herdenkingsdag voor de Holocaust.

De herdenkingsdienst die ’s avonds  in de Grote Synagoge doorgaat staat onder het Belgische voorzitterschap van de Internationale Alliantie ter Herinnering van de Holocaust,

In september 2012 bracht de kroonprins ook een bezoek aan het pas geopende memoriaal in Mechelen. Hij was toen vergezeld van premier Elio di Rupo en vice-premier Didier Reynders