Joodse vertegenwoordiging op begrafenis koningin Fabiola

koningin-fabiola-overleden
De voorzitter van het Joodse Consistorie van België, baron Julien Klener, zal op uitnodiging van het paleis de Joodse gemeenschap van ons land representeren tijdens de uitvaartplechtigheid in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal in Brussel.

Kort na de bekendmaking van het overlijden hadden het Forum der Joodse organisaties en het Consistorie namens de Joden in ons land hun medeleven overgemaakt aan de koninklijke familie. In gesprek met Joods Actueeld zei prof. Klener dat de koningin grote belangstelling voor het reilen en zeilen van de Joodse gemeenschap betoonde.”De koningin bezocht de tentoonstelling 150 jaar Jodendom in België”, herinnert Klener zich nog levendig.

Koningin Fabiola was erbij toen haar overleden echtgenote koning Boudewijn op uitnodiging van de milieubeweging KKL de eerste boom aanplantte van het woud dat zijn naam draagt.

Eli Ringer die in 1981 voorzitter was van het Forum zei dat: “De joodse gemeenschap nooit vergeet hoe de koningin Fabiola na de bomaanslag in de diamantwijk naar Antwerpen kwam om de families van de slachtoffers te troosten en hoe ze een bezoek bracht aan de gewonden in het ziekenhuis”.

De uitvaartplechtigheid, die wordt bijgewoond door een groot aantal royals en prominenten vanuit de ganse wereld, wordt uitgezonden op de de openbare omroep vanaf halftien. Voor Belgen in het buitenland is de plechtigheid te volgen via BVN.