Muzikale buitenkans Boris Giltburg recital op dinsdag 12 november in Antwerpen

Marnixring Antwerpen Centrum, de serviceclub die het organiseren van culturele evenementen, als een van haar topprioriteiten beschouwt brengt op dinsdag 12 november Boris Giltburg op het podium van de Elckerlyc in Antwerpen. Zelden wist een pianist zo de geesten van muziekminnend België te beroeren als deze Israëlische pianist die als 1ste laureaat eindigde van de Koningin Elisabethwedstrijd 2013. Naast zijn kwaliteiten als concertpianist is ook het charisma en het innemende karakter van de sympathieke musicus daaraan niet vreemd.

De Antwerpse Marnixring Antwerpen zorgt met dit recital alsnog voor een unieke bijkomende gelegenheid om de getalenteerde virtuoos in uitzonderlijke omstandigheden aan het werk te zien en te horen. De kunst zal erin bestaan om niet te lang te wachten om te reserveren als je bij de gelukkigen wil horen en dit muzikale event van formaat niet wil missen.

Volgens Karel de Bie, de drijvende kracht achter dit recital, koos Giltburg ervoor om de tien preludes van Sergei Rachmaninov opus 23, de achtste pianosonate van Sergei Prokofjev Pianosonate nr. 8 en La Valse van Maurice Ravel tijdens zijn aantreden in de Elckerlyck uit te voeren. Met deze keuze zal Giltburg de sinjoren verrassen met stuk voor stuk de absoluuut gaafste hoogtepunten uit de klassieke pianosololiteratuur.

Practische informatie: Pianorecital met winnaar Koningin Elisabethwedstrijd Boris Giltburg op dinsdag 12 november om 20.00 uur in Elckerlyck, Frankrijklei 85, 2000 Antwerpen. Toegang 30 Euro (geen genummerde plaatsen) Kaarten zijn verkrijgbaar bij leden van de Marnixring of na contactname per email marnixringac@gmail.com of telefonisch op het nummer 03/233 11 82