School bedankt ambtenaar ministerie van Onderwijs

lamdeni

De leerlingen van Lamdeni hebben sinds dit schooljaar hun intrek genomen in een nieuw schoolgebouw aan de Isabellalei. Ze hebben een bedankje geschreven en voorgelezen tijdens het bezoek van Valerie de Slegte aan hun nieuwe omgeving.

De Slegte is de medewerkster van Agion, die het schoolbestuur hielp om de plannen voor een nieuw schoolgebouw te realiseren door het subsidiedossier bij de Vlaamse overheid op te volgen. “Geen sinecure maar ze heeft ons werkelijk met hart en ziel geholpen”, laat directrice Fisher ons weten terwijl we van haar een rondleiding krijgen in het prachtig gerestaureerde pand van de Joodse school aan de Isabellalei in Antwerpen.

Al de mooie leslokalen zijn in zachte pastelkleuren geschilderd en bij het nemen van de trap springt het prachtige brandglasraam in het oog.

Agion is het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap en staat onder de voogdij van onderwijsminister Pascal Smet. De Vlaamse Overheid subsidieert 60 procent van de gebouwen en/of renovaties mits voldaan wordt aan eisen op het vlak van milieu-efficientie, akoestiek, veiligheid en duurzaamheid. Daarnaast staat de overheid ook garant voor een eventuele lening indien er geen privégelden van bedrijven, verenigingen of particuliere donaties zijn voor de resterende veertig procent.

Advertentie

Onze leerlingen schreven zelf een bijzondere tekst om mevrouw  De Slegte te bedanken: Ik droom van een school waar ik spelen en stoeien kan. Waar ik wenen mag, juichen van plezier, stil zijn van verdriet. Waar iemand naar mijn verhaal luistert. Ik droom van een school waar ik de wereld kan verkennen. Met enthousiasme het leren kan ontdekken. Want ‘ kennis is macht’. Ik droom van een school waar ik me volledig kan ontspannen na al mijn inspanningen. Dank u om mijn droom waar te maken.”

“Hoe goed dit gebouw ook is, wat we hier doen samen met onze leerlingen is nog voortreffelijker”, aldus de gedreven directrice. Met Lamdeni beschikt de Joodse gemeenschap in Antwerpen als enige in Europa over een onderwijsinstelling voor Joodse leerlingen met leermoeilijkheden.