Antwerpse schepen Ludo Van Campenhout (N-VA) staat 200% achter Israël

Ludo Van Campenhout en Michael Freilich (foto: Kim De Molenaer)
Ludo Van Campenhout en Michael Freilich. Ludo Van Campenhout is nu twee weken waarnemend burgemeester van Antwerpen (foto: Kim De Molenaer)

Ludo van Campenhout voorstellen aan onze lezers hoeft allang niet meer. Ludo is niet alleen schepen van de stad Antwerpen maar momenteel ook waarnemend burgemeester terwijl Bart De Wever op vakantie is tot midden augustus.

Van Campenhout is daarnaast ook Vlaams volksvertegenwoordiger en reeds jaren een bijzondere vriend van de Joodse gemeenschap en Israël. Nu de strijd tegen Hamas in alle hevigheid woedt, wil hij opnieuw zijn gram kwijt.


Het volledig exclusief interview kan u lezen in Joods Actueel van volgende week.

Hierbij alvast een voorsmaakje met enkele citaten:

Ik snap er geen bal van! Die mensen willen allemaal vrede, maar ze sturen me bakken haatmail.

Advertentie

Israël zal daar nooit weg gaan, meer nog, het heeft het volle recht om daar te zijn. Dat is een realiteit en als men die niet kan aanvaarden, zal er nooit écht vrede zijn.

Ik heb dokter Van Ranst niet gehoord toen die drie Joodse jongens werden ontvoerd en vermoord. Dit is een politieke zaak. Onder het mom van het antizionisme, merk je echter steeds meer Jodenhaat.

Ik vraag me af of we morgen ook die producten gaan labelen die uit landen komen waar men een loopje neemt met de mensenrechten, China, Rusland of heel de Arabische wereld. Dit is gewoon een erg selectieve verontwaardiging.

Door de grondige uitbouw van schuilkelders en een raketschild kwam Israël tot een optimale bescherming van zijn burgers. Dat wordt hen vandaag klaarblijkelijk kwalijk genomen.

Vrede zal enkel en alleen zonder de terroristische Hamas kunnen. Israël moet dan met het Palestijnse volk samenwerken om een welvarende natie uit te bouwen waar mensen in vrede kunnen leven.

Op economisch gebied kunnen Israël en Palestina samenwerken, want welvaart brengt vrede. Het ziekenhuis Hadassah in Jeruzalem en het Instituut Bordet in Brussel zijn daar een fantastisch voorbeeld van.

Lees heel het artikel in Joods Actueel magazine van 13 augustus. Nog geen abonnee? Klik dan hier.