Dag van Joodse Cultuur “Vrouwen in het Jodendom” [zondag 14 september]

Klik voor link naar de site

Het plan om een Europees Joods Patrimonium op te richten ontstond enkele jaren geleden in Straatsburg. Het doel hiervan is de verschillende aspecten en de rijke diversiteit van het ‘Europese Joods Cultureel Erfgoed’ te tonen, samen met de manier waarop de structuur van deze joodse cultuur zich verstrengelt in ons sociaal systeem via scholen en synagogen.

Langs de Europese route van het Joods Patrimonium is de provincie Antwerpen daar een schoolvoorbeeld van. Over het hele land zijn Joodse burgers betrokken bij het artistieke, culturele en economische leven, terwijl ze tegelijkertijd aan hun joodse wetten trouw blijven.

B’nai B’rith Antwerpen, Loge Mala Zimetbaum, is zeer verheugd met de hulp van de provincie Antwerpen om de belangrijkste en meest waardevolle gebeurtenissen van dit patrimonium te delen met alle bezoekers.

Programma

Inschrijven
Mail: choem@telenet.be of bnaibrithAntwerpen@live.com
Telefoon: 0478 44 92 64