Volksvertegenwoordiger Teitelbaum slachtoffer van extreem verbaal antisemitisch geweld


Menaces antisémites à l’encontre de la députée bruxelloise Viviane Teitelbaum

De Brusselse volksvertegenwoordiger en auteur Viviane Teitelbaum (MR) werd in het verleden meerdere keren het slachtoffer van antisemitische beledigingen, maar enkele dagen geleden was zij het doelwit van een wel bijzonder antisemitisch bericht dat aan haar kantoor in Ixelles werd toegezonden.

“Het anonieme bericht dat voor mij bestemd was en geschreven werd op een computer,” vertelde een onthutste mevrouw Teitelbaum, “opende aldus met ‘Joods Krapuul!‘ en vervolgde met in hoofdletters ‘Uw vriend’ met daaronder een foto van Israël’s premier Benjamin Netanyahu afgebeeld als Adolf Hitler met de opdruk ‘SS‘ op de kraag van zijn hemd, en daaronder de woorden ‘Gaza = Auschwitz!‘ en ‘Dieven, moordenaars, leugenaars, gedegenereerden‘ en besloot met ‘aan de Belgische Joden, medeplichtigen en medewerkers!

Auteur van het in 2008 verschenen boek Salomon, vous êtes juif ?! Histoire de l’Antisémitisme en Belgique du Moyen-Age à Internet (uitgave Luc Pire), stelt mevr. Teitelbauim reeds geruime tijd verdraaide feiten aan de kaak alsmede antisemitische uitspraken. Doorheen haar lange politieke carrière en activiteiten is zij bij herhaling het doelwit geweest van hatelijke en boosaardige e-mails, telefoongesprekken, antisemitische beledigingen enz. Maar deze wel ‘zeer geweldzuchtige’ brief, die haar aan de vooravond van 8 mei, 70 jaar na het einde van WOII werd toegezonden, was er wel heel erg over.

De afgevaardigde van Brussel heeft meteen een klacht tegen onbekenden neergelegd bij de politie. Een oefening die daar nog steeds niet gemakkelijk valt. “De politieagent die mij onthaalde kende mij en deed zijn best om aardig te zijn tegen,” vertelde zij. “Maar hij leek mij iets te wanhopig op zoek om dit soort uitspraken in deze brief te willen verklaren, net alsof ik per se iets verkeerd had gedaan zoals ‘behorende tot een vriendschapsvereniging met Israël.”

Advertentie

Vandaar ook dat lid van het Parlement en loco-burgemeester Viviane Teitelbaum zich terecht zorgen maakt om wat iemand van Joodse afkomst moet doorstaan wanneer die wenst dat soortgelijke klachten adequaat worden behandeld. “Je moet echt sterk op je standpunt blijven staan en dat tot aan het einde van je getuigenis, het PV goed lezen en herlezen, want het is eerlijk gezegd allemaal niet zo erg duidelijk..”. Ze heeft dan ook besloten zich burgerlijke partij te stellen op de rechtbank en klacht in te dienen bij het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding (CGKR).

Wordt zeker nog vervolgd…

door Brabosh.com

 

Bronnen:

RTL: Menaces antisémites à l’encontre de la députée bruxelloise Viviane Teitelbaum video

CCLJ: “Juifs “belges” complices et collabos !” lezen

Advertentie