[Beluister] Gesprek met man die videobeelden trok vlak na aanslag Zaventem (Yiddisch)

Joods Actueel sprak met dhr. Pinches Kupferstein, een ultraorthodoxe Jood uit Antwerpen die de videobeelden trok:

“Ik was naar de luchthaven gekomen om een vriend op te halen. We waren net buiten toen ik een enorme explosie hoorde, ik had nog nooit van mijn leven zoiets gehoord. Al het glas van de terminal was stuk gesprongen. Er heerste paniek maar ik kon toch nog snel een video-opname maken. Niet-joodse omstaanders vroegen om een lift te krijgen en ik nam zoveel mogelijk mensen mee. Mijn vriend raakte lichtgewond aan zijn been doordat hij omviel door de kracht van de explosie, maar meer dan een kneuzing is dat niet. We hebben geluk gehad.”

– De beelden van Kupferstein gaan de wereld rond en zijn nu ook te zien op BBC en andere websites.