AWDC annuleert Poerimfeest na reeks aanslagen in onze hoofdstad

AWDC

Het poerimfeest dat het Antwerp World Diamond Center had gepland voor dinsdagavond in de Antwerpse Zuiderkroon is afgelast. Dat besliste de organisatie deze ochtend na de dodelijke aanslagen in Brussel. “We doen dit uit respect voor de slachtoffers en hun nabestaanden”, aldus CEO Ari Epstein.

Poerim, ook wel Joods Carnaval genoemd, wordt jaarlijks gevierd op de 14e dag van de Hebreeuwse maand Adar, wat dit jaar neerkomt op 24 maart.

Omdat de Antwerpse diamantwereld verschillende culturen en religies samenbrengt, organiseert de koepel van de diamantindustrie verschillende keren per jaar culturele evenementen die enkele van deze bijzondere gebeurtenissen in de verf moeten zetten. Ditmaal zou dus de Joodse gemeenschap aan bod zijn, maar dit evenement is nu afgelast.