Update over Joodse slachtoffers Zaventem (12u32)

shmulie2

Joods Actueel sprak met Samuel Markowitz, hoofdcoördinator van Hatzoloh, de joodse paramedische veiligheidsdienst. Markowitz is ter plaatse met een ploeg uit Antwerpen.

Omdat er veel internationale Joodse passagiers op Zaventem aanwezig waren voor vluchten van en naar Londen, New York, Tel Aviv en elders werd dit gesprek in het Engels opgenomen om doorgestuurd te kunnen worden naar Joodse gemeenschappen in de rest van de wereld.

Volgens Markowitz zouden er onder de gewonden minstens 2 Joodse passagiers zijn, eentje licht en eentje matig gewond. Beiden werden naar ziekenhuizen in de buurt afgevoerd. Zo’n 20 à 30 joodse passagiers wachten nu om de luchthaven te kunnen verlaten. Waarschijnlijk zitten nog een aantal andere Joodse passagiers vast in de transithal.