Montasser Alde’emeh: ‘Movement X blijft terroristen ophemelen’

“Nu breekt mijn klomp: Hoe kan je in godsnaam de moordenaar van een vierjarige meisje ophemelen? Ze spreken over antizionistisch verzet, maar Einat was een onschuldig Joods meisje.” Aan het woord is Jihaddeskundige Montasser Alde’emeh over leden van de organisatie Movement X die hulde brengen aan Hezbollahterorrist Samir Kuntar.

20151220-mark-dequidt-hassoun-samir-kuntarMontasser Alde’emeh, de inmiddels bekende Belgische jihaddeskundige van Palestijnse komaf, is niet te spreken over de acties van Movement X, de organisatie van Dyab Abou Jahjah.

Leden van de organisatie waaronder woordvoerder Karim Hassoun hemelen op Facebook de Libanese terrorist Samir Kuntar op. Ze gebruiken daarvoor een foto van Kuntar die de Hitlergroet brengt. Eerder al probeerde Hassoun in Brussel een herdenking voor deze terrorist te organiseren in de lokalen van Intal.

Kuntar een bijzonder wreedaardige terrorist die onder andere een klein meisje vermoordde, kwam op 19 december 2015 om bij een explosie in de buurt van Damascus.

Advertentie

Missen als kiespijn

“Die activisten vertegenwoordigen de Palestijnen niet”, aldus Montasser. “Movement X en Abou Jahjah zijn er helemaal niet op uit om iets voor de Palestijnen te betekenen. De intentie om een vreedzame oplossing te bereiken is bij hen helemaal niet aanwezig. Mensen met dergelijke ziekelijk ideeën kunnen ze in het Midden-Oosten en bij ons missen als kiespijn” aldus Alde’emeh die zelf hoopt op een oplossing van het conflict waarbij zowel Israëli’s als Palestijnen als goede buren in harmonie naast elkaar leven.

Nederland lust geen pap van antisemitische oproepkraaier 

In Nederland zwelt de kritiek op Abou Jahjah steeds sterker aan sinds zijn aantreden bij uitgeverij De Bezige Bij. Afshin Ellian is wetenschappelijk directeur van het Instituut voor Metajuridica aan de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden hij geeft in één zin de kern van het antisemitisme van Abou Jahjah weer:

De kritiek op de Israëlische overheid is iets anders dan het antiszionisme dat de vernietiging van de staat Israël en daarmee ook zijn volk nastreeft. De Standaard, waar de hoofdredactie nog de droom van de revolutie najaagt, dreigt een karikatuur te worden van een serieuze krant. Waarom ook niet een column voor de voorzitter van Sharia4Belgium”? (lees het volledige betoog in Elsevier hier)

Abdou Bouzerda, de Nederlandse oud-voorzitter van de AEL heeft eerder al afstand gedaan van de Jodenhaat die hij leerde kennen bij Abou Jahjah’s vereniging en zei na de veroordeling voor antisemitisme en negationisme aan de Nederlandse krant Trouw dat hij thans spijt heeft van zijn Jodenhaat.

Bij ons liet het Centrum Gelijke Kansen Abou Jahjah betijen en werd er, anders dan in Nederland, geen klacht tegen de AEL neergelegd.

Advertentie