Chick Corea en Avishai Cohen, twee legendes in Rivierenhof op 7 september

Voor ze aan hun toernee naar China en Japan beginnen treden de twee muzikale alleskunners Chick Corea en Aviashai Cohen samen op woensdag 7 september op in het Antwerpse Riverenhof met Marcus Gilmore op drums. Voor kenners is dit de meest ultieme jazztrioprogrammatie die er op dit ogenblik te bedenken valt. Zowel Corea als Cohen staan op eenzame hoogte: beide zijn ongeëvenaarde improvisators, componisten en leiders van formaat. Joods Actueel heeft drie duotickets voor wie snel reageert. 

Niet voor het eerst

Chick Corea, eerder toetsenman bij trompettist Miles Davis, speelde vorig jaar in het Witte Huis voor president Barack Obama en ook hij staat zoals Cohen bekend als een man die zich niet aan één muzikale vorm of stijl laat vastpinnen. Op de website van het Rivierenhof heeft dat: “Met een ongebreidelde creativiteit toetst hij zowat alle muziekstijlen af tijdens zijn decennia lange carrière, steeds genereus musicerend op het scherpst van de snee. De man kan immers alles zodra hij plaatsneemt achter om het even welk toetsenbord: een Fender Rhodes elektrische piano, een Steinway of een Moog synthesizer; hij speelt dan bop, fusion, free jazz of klassiek van toen en nu”.
Zowel Corea als Cohen zijn niet aan hun eerste Antwerpse optreden toe. Cohen werd de afgelopen jaren de lieveling van het Belgische jazzpubliek. Hij speelde in de Roma, met de Brussels Philharmonic en schitterde op Jazz Middelheim. Rob Leurentop, sinds Jules Anthonissen overleed, de Vlaamse jazzpaus zei op radio Klara na Jazz Middelheim 2014: “Cohen is de man die alles kan”.

Groot charisma

Beide heren zijn charismatische artiesten en weten het publiek in te pakken. Op het podium is Cohen een geboren charmeur. Op Jazz Middelheim 2014 begon het al met zijn eerste nummer, een ode aan de moeders waarmee hij al vanaf zijn eerste noten het publiek op zijn hand kreeg. Avishai Cohen had begrepen dat het in Antwerpen, in tegenstelling tot de rest van het land, op 15 augustus moederdag is. Dat Cohen, na een verfijnde concertset die zo accuraat en met finesse gespeeld werd dat ze bruikbaar was voor een CD, naast een soloset er nog een spetterende trioset bovenop deed, viel niet alleen in de smaak van het publiek maar ook van de concertorganisatoren die het dynamisme van Cohen naar waarde weten te schatten. Dat laatste is waarschijnlijk de verklaring dat de man zoveel optredens in ons land realiseert. Niet alleen in Antwerpen maar ook in Gent en in samenwerking met The Brussels Philharmonic Orchestra.

Advertentie

Info en drie ‘weg-geef’-duotickets

Wie dit unieke optreden niet wil missen en Cick Corea en Avishai Cohen samen met Marcus Gilmore op drums aan het werk wil horen in het openluchttheater Rivierenhof kan hier alle informatie vinden en/of tickets online kopen. Voor wie het snelst reageert heeft Joods Actueel drie gratis duotickets ter beschikking.