Honderden gedupeerden voor koosjere paasvakantie van Antwerpse hotelier

Website van Perla Luxury

Meer dan 1.000 joodse mensen die ernaar uit zagen om hun Pesach (Joods Pasen) te vieren aan een 5-sterrenhotel op het Griekse eiland Kos hebben bijzonder slecht nieuws gekregen. Op het allerlaatste moment (over minder dan een week start het Paasfeest) kregen ze te horen dat de Joodse hotelier het contract met het hotel heeft afgeblazen. De hotelier is de voormalige uitbater van een Antwerpse goudzaak die in 2015 failliet ging.

In een brief laat de hotelier, die onder de merknaam Perla Luxury opereert, weten dat het hotel, Mitsis Blue Domes Resort & Spa, het hem de voorbije paar weken ontzettend moeilijk maakte door steeds met extra kosten op de proppen te komen. Ook zou een container met koosjer voedsel de toegang tot het hotel zijn ontzegd. Daardoor was de initiatiefnemer M.F., naar eigen zeggen, genoodzaakt om de hele vakantie af te blazen.

Het hotel telt meer dan 400 kamers en zou bij volle bezetting ver boven de 1.000 gasten tellen, de meerderheid uit de V.S. maar ook een heel aantal uit Israël, Londen en Antwerpen. Perla Luxury had kosten noch moeite gespaard in de promotie van het hotel en voorzag ook bekende Joodse zangers en entertainers voor de 10-daagse vakantie.

Directeur

In een gesprek met Joods Actueel zei de directeur van het hotel, Michaeli Yordanlikas, dat dhr. F. nooit zijn woord was nagekomen en dat er sinds de gesprekken in januari nog geen enkele euro aan voorschot was betaald. Omdat hij ook hoorde dat de initiatiefnemer vorig jaar verschillende hotels en leveranciers van andere Griekse hotels niet had betaald, besliste hij reeds een maand geleden om alle samenwerking met Perla Luxury stop te zetten.

Advertentie

Eén van de gedupeerden uit Londen, die anoniem wenst te blijven, zei tegen onze redactie dat hij pas enkele dagen geleden het voorschot voor zijn gezin had gestort, dus nadat Perla Luxury wist dat het spel niet doorging.

Dhr. M.F. beloofde in een brief aan de gedupeerden om iedereen volledig terug te betalen maar velen vrezen dat ze geen geld zullen zien. Het geld voor tickets naar Griekenland, al gauw €300-€400 per persoon vanuit Europa of Israël, zijn de meesten sowieso kwijt. Families uit de V.S. die met hun gezin zouden overvliegen zijn een pak meer kwijt.

Telefoon

Sommige reizigers zeggen echter dat ze helemaal geen brief, met de annulering van hun reis, hebben ontvangen. Onze redactie belde vandaag verschillende keer naar de 4 nummers vermeld op de website maar kregen enkel een antwoordapparaat te horen.

Bij verdere ontwikkelingen, of wanneer de hotelier ons contacteert, zullen we zijn reactie hier toevoegen.