Slaapklas ‘Napercise’ van David Lloyd komt naar België

Elke Napercise bestaat uit een slaapsessie van 45 minuten en is erop gericht om zowel geest als lichaam te verkwikken
Napercise (een samentrekking van de Engelstalige woorden nap en exercise), komt deze maand naar België. David Lloyd Club Antwerpen organiseert op 27 juli 2017 een Napercise-sessie voor leden en niet-leden waarin deelnemers 45 minuten slapen.

David Lloyd Clubs introduceerde Napercise eerder dit jaar in het Verenigd Koninkrijk als antwoord op veelgehoorde klachten als vermoeidheid, te weinig energie en te veel stress op het werk. De belangstelling is overweldigend. Antwerpenaren krijgen nu als eerste in Europa de kans om de rustgevende voordelen van deze innovatieve groepsles aan den lijve te ondervinden.
Elke Napercise bestaat uit een slaapsessie van 45 minuten en is erop gericht om zowel geest als lichaam te verkwikken. De spinning bikes worden even opzijgezet voor bedden en in plaats van ‘up-beat work-out’-muziek klinken er rustgevende ambient klanken. De temperatuur van de studio wordt zelfs een graadje lager gezet naar het niveau dat optimaal is voor calorieverbranding tijdens de slaap. Het enige dat de deelnemers zelf nog hoeven te doen, is in één van de bedden te kruipen voor een deugddoend rustmoment om daarna hun dag weer uitgerust en opgeladen voor te zetten.
Napercise is ontwikkeld in samenwerking met de Engelse droom- en slaap-expert Kathryn Pinkham. Wetenschappelijke inzichten geven aan dat een dutje overdag je alerter kan maken, spanningen of stress kan verminderen en je stemming kan verbeteren. Pinkham: “Goed slapen is veel belangrijker dan men vaak denkt. Op korte termijn leidt een gebrek aan slaap tot vermoeidheid of minder concentratievermogen, maar voldoende slaap is ook belangrijk voor hoe we ons mentaal en fysiek voelen op langere termijn. Te weinig slaap verhoogt niet alleen het risico op spanningen of depressies, maar het beïnvloedt ook ons beoordelingsvermogen en onze beslissingen. Zo grijpen we bijvoorbeeld eerder naar ongezond eten, of besluiten we om toch maar weer niet te gaan sporten omdat we te moe zijn. Terwijl gezonde voeding en regelmatig sporten juist voor meer energie zorgen.”
Volgens Sigal Rabinovitz , Marketing Manager bij David Lloyd Antwerpen en tevens ook lifecoach, is Napercise ook bij uitstek geschikt voor mensen die veel stress ervaren. “Recent onderzoek wijst uit dat de helft van alle Vlamingen verwacht ooit een burn-out te krijgen. Eén op acht voltijdse werknemers denkt zelfs dat het hen binnen een jaar zal overkomen. Het grote probleem bij burnout is, dat wanneer je er zelf middenin zit, je geen uitweg meer ziet. Daarom is het zo belangrijk om preventief te werken aan een goede mentale en fysieke gezondheid. Met Napercise willen we daaraan een steentje bijdragen, en het past ook perfect in ons totaalconcept dat David Lloyd niet alleen een fitnessclub is, maar vooral een plaats waar je je lifestyle een heuse upgrade geeft op alle vlakken.”
David Lloyd Antwerpen organiseert een Napercise-sessie op donderdag 27 juli 2017 van 16u30 tot 17u30. Inschrijven kan via deze link. De sessie vindt plaats onder professionele begeleiding bij David Lloyd in Edegem, Kattenbroek 3, 2650 Edegem.