Wervelende Cirque du Soleil-show “Totem” nu te bewonderen in Brussel

Nog tot het einde van deze maand (oktober 2017) is de magische show “Totem” te bewonderen onder de Grand Chapiteau vlakbij de Brusselse Expo.

Sinds zijn lancering in 2010 werd deze Cirque du Soleil-show reeds meer dan 2500 keer uitgevoerd in 35 verschillende steden en voor een publiek van meer dan 5 miljoen mensen.

De cast van TOTEM bestaat uit 46 acrobaten, acteurs, muzikanten en zangers uit 17 landenen worden ondersteund door een team van 70 technici en medewerkers. Samen brengen ze een wervelende show met acts die u zullen verbluffen met live muziek, prachtige decors en sproojesachtige kostuum

Het begrip TOTEM staat symbool voor de verbondenheid van alle levende wezens. Aan de hand van oude en moderne fabels, doorspekt met inheemse scheppingsverhalen, verkent TOTEM het evolutieproces van vele levensvormen, onze niet aflatende zoektocht naar evenwicht en onze nieuwsgierigheid die ons steeds verder, sneller en hoger drijft…

In tegenstelling tot musicals blijven de producties van Cirque du Soleil steeds evolueren en veranderen, zelfs jaren na hun grote opening. De meereizende artistieke en technische teams hebben een tweeledige opdracht, namelijk het onderhoud van de originele artistieke en technische onderdelen van TOTEM en tegelijk de ondersteuning van de evolutie ervan in de tijd.

Advertentie

Garderobe
Een team van zes personeelsleden ontfermt zich met veel  zorg over de 750 kostuumstukken uit TOTEM (en exact evenveel meereizende reservestukken). Hun dagelijkse taken omvatten het herstellen en onderhouden van alle stukken, het dubbel checken van alle elementen die de performance kunnen beïnvloeden (bijvoorbeeld loszittende pailletten), de artiesten in hun kostuums helpen en het wassen (met de hand) van alle stukken die in contact komen met de huid. Elk kostuum wordt speciaal op maat van de artiesten met de hand gemaakt  op het internationale Cirque du Soleil hoofdkantoor in Montreal.  De TOTEM kostuumstukken gaan gemiddeld  zo’n zes maanden mee.

Technische dienst
Een team van 27 technici staat in voor het goede verloop van de show en het dagelijkse onderhoud van alle technische elementen. Het team is onderverdeeld in zes afdelingen: licht, geluid, tuigage, automatisering, rekwisieten en podiumbouw

CIRQUE DU SOLEIL IN EEN NOTENDOP
Cirque du Soleil ontstond in 1984 uit een twintigtal straatartiesten en vormt vandaag een grote organisatie die vanuit Québec hoogstaand en artistiek entertainment brengt. Het bedrijf telt zo’n 4.000 medewerkers, waaronder 1.300 artiesten, afkomstig uit meer dan 50 verschillende landen.  Cirque du Soleil bracht ondertussen al bijna 160 miljoen bezoekers in verrukking, in meer dan 400 steden in meer dan zestig landen op zes continenten.

TICKETS EN INFO OP

https://www.cirquedusoleil.com/nl/totem