Incident met ‘bijna-aanrijding’: “bestuurder was dronken”

.
.
.
.
De politie van Antwerpen liet weten dat de bestuurder van het voertuig, die zaterdagochtend bijna twee Joodse mensen omverreed, dronken was bij zijn arrestatie. Men sluit hiermee echter niet uit dat de motieven van de man niet antisemitisch waren.

Het slachtoffer verklaarde aan Joods Actueel dat de chauffeur in zijn ogen helemaal niet reed als een dronkenman “hij zwierde niet over het wegdek, neen, hij reed heel geconcentreerd in een rechte lijn op ons af en reed nadien ook rechtdoor.”

Drie uur later
Belangrijk om weten is ook dat de man pas rond de middag, meer dan drie uur na het incident, werd opgepakt en zich mogelijk heeft bezopen na de feiten.

Juristen zeggen dat ook al was de man dronken, daarmee kan je niet uitsluiten dat zijn motivatie niet was ingegeven door Jodenhaat.

“Het feit dat de man van allochtone origine is speelt in ieder geval niet in zijn voordeel”, aldus verschillende stemmen in de Joodse gemeenschap die daarmee niet willen zeggen dat elke moslim automatisch antisemitisch is. “Dat zeker niet, maar het is een extra feit dat om een serieus onderzoek vraagt”.

Advertentie

Ondertussen is de dader vrijgelaten en moet hij zich maandag nogmaals melden bij de politie.