David Lloyd, zoveel meer dan een fitnessclub [publireportage]

Ontmoet de Health & Fitness, Family & Social, Business & Networking club van Antwerpen

Joods Actueel had een gesprek met marketing & salesmanager van David Lloyd Antwerpen, Sigal Rabinovitz. Israëlische van nationaliteit, maar geboren in Nederland en reeds 25 jaar wonende in België.  Sigal vertelt ons vol trots over de unieke club waar ze haar hart aan heeft verpand.

Sigal Rabinovitz

David Lloyd is de naam van een bekende Britse tennisvedette die 35 jaar geleden zijn eerste club opende in Londen. Bedoeling was om meer te bieden dan de twaalf in een dozijn fitness clubs van die tijd. Het moest niet alleen een sportcentrum worden, maar zoveel meer en dat alles in een luxueus jasje gegoten.

Ondertussen telt de groep 98 clubs in Groot-Brittannië en 13 in de rest van Europa. In ons land tref je een club aan in Ukkel en eentje in Antwerpen (Edegem). Volgend jaar opent de groep een derde vestiging, naar verluidt ergens in de regio van Brussel.

Je kunt het zo gek niet bedenken of David Lloyd voorziet het. Uiteraard heb je een groot en modern fitnesscentrum maar daarnaast tref je twee verwarmde zwembaden (zowel binnen als buiten), kinder- en babyopvang, meer dan 85 verschillende groepslessen, activiteiten die ouders samen met hun kinderen kunnen doen zoals family-yoga, programma’s voor kinderen in verschillende leeftijdscategorieën gaande van ballet tot zelfverdediging, een luxueuze spa met sauna, hammam, binnen- en buiten jacuzzi’s, een modern restaurant, stille ruimtes om te kunnen werken of zakelijke ontmoetingen te organiseren, een binnenspeeltuin met ballenbad en dan vergeten we nog de prachtige tennisfaciliteiten met verschillende binnen en buitenbanen.

Advertentie

Klantvriendelijkheid

zwemlessen

Het team bestaat ook allemaal uit super gemotiveerde en vriendelijke personeelsleden. “Naast de sales heb ik ook de verantwoordelijkheid over de receptie en member services. Mijn ervaring als life coach heeft me ook geholpen om het personeel verder op te leiden naar klantvriendelijkheid en service.”

“Voor mij”, zo vertelt Sigal, “is het avontuur begonnen toen ik hier zelf als lid kwam sporten. Al snel begon ik hier enkele uurtjes voor mezelf te werken, nam ik deel aan de groepsactiviteiten en bracht ik mijn twee kinderen mee” – Sigal heeft een tweeling die thans 12 jaar oud is. Het duurde niet lang of het management merkte Sigal op en bood haar een baan aan. En die vertolkt ze met brio.

Hebreeuws

Chanoekafeest

“Thuis spreken we Hebreeuws en voor mij was deze club ook bijzonder omdat er zoveel Joodse mensen uit Edegem en Antwerpen lid zijn. Nu maken mijn kinderen ook nieuwe Joodse vriendjes en kunnen ze met anderen ook converseren in het Hebreeuws. Trouwens, ook in onze club in Ukkel, zijn er heel veel Joodse en/of Israëlische leden.”

Wie een abonnement heeft op David Lloyd (pakketten zijn beschikbaar per persoon of voor het hele gezin) kan daarmee ook kosteloos de andere clubs bezoeken. Wil je eens kennis maken met de bijzondere locatie in een gerestaureerd kasteel in Brussel, of trek je op citytrip naar Barcelona of Madrid? Dan kan je met je lidkaart ook daar genieten van alle luxueuze faciliteiten van David Lloyd.

Als familiaal en sociaal centrum organiseert David Lloyd voor de leden ook tal van culturele activiteiten zoals Nieuwjaars- en Paasfeestjes. En in de Edegemse club werd eerder deze winter een heuse Chanoeka-avond gehouden waarbij burgemeester Koen Metsu (N-VA) de kandelaar mocht aansteken en iedereen getrakteerd werd op soefganiot (traditionele oliebollen).

Advertentie

Nooit excuus meer

Prachtige tennisbanen

“Wie hier lid is, heeft nooit meer een excuus om niet te komen sporten”, vervolgt Sigal. “We openen namelijk elke dag om half zeven en sluiten pas opnieuw om half elf ’s avonds. Het zal je misschien verbazen, maar als we ’s ochtends de deuren openen, dan staan hier verschillende mensen reeds te wachten om binnen te kunnen.”

De eerste les van de week start maandagochtend om 6u40, en dat is ‘swimfit’ in het buitenzwembad. Is het daar soms niet te koud hiervoor, wilden wij weten? Sigal: “Toch niet, het zwembad is natuurlijk verwarmd en wij laten ons door koude, regen of zelfs door sneeuw niet uit ons lood slaan. Zelf ben ik vorige winter ook begonnen met het dagelijks trekken van baantjes buiten, en ik ben toen geen enkele keer ziek geweest! Hout vasthouden… maar ik hoop dat dit jaar ook te kunnen herhalen.” (lacht)

Van woensdag tot zaterdag is er in de voormiddag ook een crèche waar ouders met baby’s vanaf 3 maanden terecht kunnen voor 5 euro per uur. En na de schooluren en op weekends wordt er opvang voorzien voor jonge kinderen. Voor de actieve zakenman heb je ook de stille ruimtes waar gewerkt kan worden of waar je tot rust kan komen met een spannend boek of actueel magazine. Deze ruimtes kunnen ook benut worden om klanten te ontmoeten of als tijdelijk kantoor.

Het restaurant biedt naast de reguliere koude en warme hapjes ook verschillende ‘healthy options’ voor wie op de calorieën let. Vanuit het restaurant heb je trouwens zicht op het binnenzwembad, vooral handig als je een koffietje wil pakken terwijl je kroost zwemlessen volgt bijvoorbeeld. En in de zomer kan je op het terras genieten van de natuur met zicht op de tennisbanen.

Nerworking

Hoofdredacteur van Joods Actueel, Michael Freilich
Hoofdredacteur van Joods Actueel, Michael Freilich

Onze eigen hoofdredacteur, Michael Freilich, is sinds vorige zomer lid van de club en getuigt: “Wij hebben een familieabonnement waar heel het gezin van weet te genieten. Mijn vrouw komt bijna dagelijks sporten en volgt verschillende lessen waarmee ze de zwangerschapskilo’s succesvol zag verdwijnen. Onze 12-jarige geniet dan weer van ravotten in het zwembad of van de lessen krav maga, een Israëlische zelfverdedigingstechniek die hij samen met vriendjes volgt. Onze 4-jarige komt op woensdag zijn eerste zwemlesjes afleggen in het binnenbad en vermaakt zich op zondag in de kidsclub waar hij leuke knutselwerkjes in elkaar steekt. Zelfs de baby heeft het naar zijn zin in de kinderspeeltuin en in het ballenbad.”

En onze hoofdredacteur zelf. “Ik maakte handig gebruik van de inbegrepen introductielessen in de fitnessruimte en kan de aanwezige instructeurs steeds aanspreken over het correcte gebruik van de toestellen of gewichten. Maar het liefst van alles relaxeer ik in de verwarmde buitenjacuzzi om daarna af te ronden in de stoomcabine. Maar ook voor networking is deze club bijzonder handig: voor een nieuw project werk ik nu zelfs samen met iemand die ik leerde kennen in de club. Met andere woorden, een aanrader!”


PRAKTISCHE INFO:

David Lloyd Antwerpen
Kattenbroek 3, 2650 Edegem

Online: davidlloyd.be/clubs/antwerp
Telefoon: 03 451 30 30
Tip: Vraag naar Sigal Rabinovitz en krijg een gratis rondleiding