Nieuw suitehotel biedt luxe en rust in hartje Antwerpen [publireportage]


Op 22 maart opende aan de Antwerpse Melkmart een nieuw suithotel met 9 luxueuze kamers, De Gulde Schoen, in een historisch gebouwencomplex. De voorbije vijf jaar werd hard gewerkt aan de bouw van het high-end suitehotel. Wie vandaag het pand betreedt, ziet een elegante versmelting van oud en nieuw.

Wij bezochten het hotel bij de opening en ervaarden de luxueuze materialen, hoogstaande afwerking, voortreffellijke service en de unieke, rustgevende sfeer die uitgaat van het geheel. Het hotel is volgens ons echt een parel op de kroon van Antwerpen en een locatie die wij zeker zouden aanraden aan vrienden en kenissen.

Eigenaar is de familie Dembélé van de bekende Rode Duivel Moussa Dembélé. Zijn moeder Thilly en zus Assita zullen de zaak runnen. De naam Gulde Schoen verwijst niet naar de Gouden Schoen uit het voetbal, maar was de oorspronkelijke naam van het gebouw. Een mooie speling van het lot.

Geschiedenis

Advertentie

Suitehotel Gulde Schoen ontstond uit de versmelting van twee, op zeker moment zelfs drie historische panden: noordelijk De Ghulden Schoen, vandaar de naam van het Suitehotel, zuidelijk Den Cleyne en Grooten Passer. In de lente van 2013 voerden stadsarcheologen opgravingen uit in de kelders van Suitehotel Gulde Schoen. Het gebouwcomplex heeft een lange geschiedenis, die teruggaat tot de middeleeuwen. Het archeologisch onderzoeksteam trof er sporen en vondsten aan uit niet minder dan zeven eeuwen: afvalputten, een verborgen keldervertrek met een schat aan artefacten, een goed bewaarde oven, enz. Vele van deze artefacten staan nu tentoongesteld in het hotel

Luxueuze suites

Om een uitgesproken bijzondere ervaring voor de gast te bereiken werd veel aandacht besteed aan alle interieurelementen in de 9 suites; een poëtisch gestileerde open haard, een badkamer in de traditie van de thermen en, in de meeste suites, een functionele kitchenette.

Er werd gekozen voor natuurlijke en exclusieve materialen zoals natuursteen, marmer en massieve houtsoorten, waarvan de puurheid een natuurlijk gevoel van rust uitstraalt.  Iedere Suite is uniek en de gast kan zelf via de website bepalen welke suite zijn ‘thuis’ in Antwerpen zal worden.

Prijzen starten vanaf 350 euro per nacht.

Contact

Melkmartkt 39, 2000 Antwerpen
+32 (0)3 280 00 30
info@guldeschoen.be
http://www.deguldeschoen.be