Levensgevaarlijke ruitenwasser lapt ramen Plaza Hotel zonder veiligheidsgordel


Onze reporter keek raar op toen hij het volgende zag gebeuren op de Charlottalei in hartje Joodse buurt deze woensdagochtend (11 april). Een ramenwasser stond zonder valbescherming op de vijfde verdieping van het Plaza hotel te ramen te wassen. De man droeg geen valbescherming en klauterde van raam tot raam. Op deze video staat hij 5 hoog en op zo’n 15 meter van de begane grond. Bij een val of slechte beweging zou de man waarschijnlijk niet veel kans maken om het na te vertellen.

klik voor groter beeld

Enkele minuten later kwamen ook de andere verdiepingen aan de beurt. Ook de bijstaanders keken verbaasd op hoe de man de lengte van het gebouw afliep zonder enige last van hoogtevrees.

Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse Politie politie raadt in een gesprek met Joods Actueel het publiek aan om contact op te nemen met de politie als ze gevaarlijke activiteiten waarnemen. “Veiligheidsvoorschfiten moeten uiteraard steeds worden gerespecteerd, en als de politie aanwezig is kan ze vaststellen of dit al dan niet gebeurd is”.

Het Plaza hotel werd om een reactie gevraag en wij hopen dat binnenkort te kunnen publiceren.