Joodse Nederlander schrijft beste kookboek van Nederland

Jigal Krant in Tel Aviv

Op 9 november, aan de vooravond van de Kookboekenweek 2018, werd Het Gouden Kookboek uitgereikt, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het voorgaande jaar. Vijf kookboekenschrijvers maakten kans om Het Gouden Kookboek 2018 te winnen. Maar het is ‘TLV’ van Jigal Krant die als beste uit de bus komt. Volgens een unaniem lovende jury is dit het beste kookboek van Nederland: ‘TLV leert, verlekkert en verleidt. Het is een kookboek, een leesboek én een reisgids. Jigal Krant trekt je mee de Israëlische keuken in. Er is geen ontkomen aan.’

Kort, eerlijk en krachtig wordt in dit boek uitgelegd hoe in een land van uitersten eten verbroedert en mensen het leven willen vieren, zoals wij dat allemaal zouden willen doen. Een kookboek dat leert, verlekkert en verleidt. Heerlijk om in te lezen en uit te koken.

Smaakvolle, maakbare gerechten die je graag wil maken en delen. Een boek waarmee je je repertoire verrijkt en dat je doet verlangen naar een week Tel Aviv. Een boek dat waarmaakt wat het belooft. Het is een kookboek, een leesboek én een reisgids. Jigal trekt je mee de Israëlische keuken in. Er is geen ontkomen aan.

Advertentie

De jury:

‘Neem dit boek ter hand en je wilt vrienden uitnodigen, koken, uitproberen, of nee sterker nog: direct afreizen naar Tel Aviv, en het ter plekke proeven, en ingrediënten mee terug nemen. TLV is het eerste kookboek van Jigal Krant, die zelf vóór publicatie beweerde niet te kunnen koken. Dat kan hij dus wel! En recepten opschrijven kan hij ook! En stad en land afreizen om iedereen deelgenoot te maken van deze heerlijke keuken doet hij ook! Enthousiasmerend en overheerlijk.’

 

Het boek kopen kan op bol.com

Een uitgebreid interview met de schrijver lees je hier.