Israëlische app kan onze parkeerproblemen oplossen

30% van het stadsverkeer is afkomstig van chauffeurs die op zoek zijn naar parkeergelegenheid. De gemiddelde zoektijd van het parkeren kan tot 25 minuten bedragen, een dure ecologische prijs zonder rekening te houden met de frustraties van de chauffeurs en de bijkomende verkeersdrukte. Als dit U nog niet ontmoedigt, is 82% nog steeds niet tevreden over hun parkeerervaring. Maar dit is niet de toekomst van Antwerpen, een bruisende stad waar de mogelijkheden oneindig zijn.

Isabelle Zanzer

Zohar Bali en Isabelle Zanzer

“Positieve maatregelen kunnen worden gelanceerd, en dit kunnen we samen waarmaken,” zegt Zohar Bali, de man achter de revolutionaire app Polly, ook gekend als de “Waze van het parkeren.” Tijdens een recente ontmoeting met Zohar Bali, CEO van de Israëlische ontwikkelaar Spark, heeft hij me uitgelegd hoe informatie kan samengebundeld worden in zijn applicatie om hauffeurs naar een parkeerplaats op straat of in bedekte parkings te brengen op dezelfde manier zoal dit gebeurd met Waze.

De mogelijkheid bestaat zelfs om de applicatie te integreren in een Antwerpse app die alles over de stad kenbaar maakt, inclusief berichten of informatie over de winkels enz. En  dat met positieve en innovatieve maatregelen, die Antwerpenaren beschermen (voordelen voor bewoners kunnen ingebouwd worden), het verkeer sneller doen doorstromen en mensen sneller naar een juiste parkeerplaats leiden.

Met een geavanceerde algoritme, houdt de app rekening met dertig parameters, statistische gegevens over de parkeerdruk met een smart parking routevoorstel die U op minder tijd (en stress) op uw bestemming brengt. Technologie geeft een antwoord op veel vragen en maakt verboden overbodig en vervangt ze door prioritaire stromen die wij zelf in de hand kunnen hebben en in real time aanpassen.

Advertentie

Antwerpen heeft nood aan innovatie en innovatie biedt antwoorden op onze mobiliteitsproblemen. Software is de zachtste en meest efficiënte manier om het verkeer en de parkeermogelijkheden in kaart te brengen en te benutten.

De auteur is districtsraadslid in Antwerpen voor de N-VA