“Hamas in België, een direct gevaar voor de Joodse bevolking”

Hamasleden in België, een acuut gevaar voor de Joodse gemeenschap

Niet alleen de Joodse gemeenschap is ongerust, nu trekt ook Mark Geleyn, voormalig ambassadeur in Duitsland en Israël aan de alarmbel. Dit jaar alleen al kregen meer dan 2000 Gazaanse vluchtelingen asiel in ons land en wachten nog honderden anderen op papieren.

En wie Gaza zegt, zegt Hamas. “Hamassers zijn mensen die niet alleen Joden haten – dat komt meer voor – maar ze ook willen uitmoorden”, aldus de oud-diplomaat die waarschuwt, “Hamas in België, dat is niet zomaar een hoger alarmniveau. Hier gaat het over leven en dood van Belgische Joden. Dit zou voor de regering Alarmstufe Eins moeten zijn”.

Hoelang nog? Hoelang zal het nog duren voordat hier in België een joods slachtoffer valt van de toeloop uit Gaza?

Mark Geleyn was ook jarenlang directeur generaal bij Buitenlandse Zaken

De Gazanen hebben een uitweg gevonden om hun land te verlaten en die weg loopt blijkbaar direct naar België. Terwijl Israël de transitposten strak controleert, is Egypte lakser met de blokkade. Zo geraken de Gazanen in Cairo, niet om daar te blijven, maar om hun geluk te proberen in Europa. En België is een geprefereerde bestemming. Vanuit Cairo vliegen ze naar Istanboel en van daar via omwegen naar ons land.

Of ze vliegen via Spanje, waar de nieuwe regering de grenzen opende, om de toestroom door te wuiven naar het noorden. Sommige Gazanen slagen erin om zelfs direct vanuit Cairo naar Brussel te vliegen. Gazanen die in Egypte vertoeven, hebben uiteraard geen behoefte aan een Belgisch asiel, want ze zijn in Egypte in veiligheid. Als zij in Turkije of in Spanje vertoeven, zijn zij ook daar in veiligheid.

Advertentie

Interne strijd

Maar in België is asiel quasi zeker, want “Gaza is bedreigd door Israël en onderdrukt door Hamas”.  Zijn die Gazanen vervolgd? Een deel wel, vooral als ze behoren tot de Fatahbeweging van de Palestijnse president Abbas. Enkele jaren terug vochten Fatah en Hamas nog een bloederige strijd om de macht. Fatah verloor en veel van hun leden vonden toevlucht … bij de Israëli’s.

Onder de emigranten die nu hun weg naar België vinden, zijn zonder twijfel veel regimegetrouwen en Hamas-kaders te vinden. Die geraken nu eenmaal gemakkelijker naar buiten. En de controle op de achterblijvende familie zorgt ervoor dat de emigranten zich gedragen zoals Hamas dat wenst.

Geliefd België

Intussen is onder Gazanen al sprake van “camp Belgik”. Waarom Belgik zo geliefd is, heeft waarschijnlijk te maken met ons asielbeleid dat door supranationale rechters ontwricht is. Brussel met zijn leger ngo’s en Europese instanties die aan open grenzen vasthouden, is mogelijk ook een factor. En dat de Belgische regering overhoop ligt met Israël, het land in de VN steevast veroordeelt, en door de vingers kijkt als Hamas raketten stuurt of de grens aanvalt, dat weten ze in Gaza perfect.

Leven en dood voor Joden

Maar al die overwegingen zijn eigenlijk onbelangrijk.  Wat hier wel belangrijk is, en wat alle rode lichten zou moeten doen knipperen, is dat Hamas-leden in België nu vrij rondlopen. Hamassers zijn mensen die niet alleen Joden haten – dat komt meer voor – maar ze ook willen uitmoorden.

Advertentie

Hamas in België, dat is niet zomaar een hoger alarmniveau. Hier gaat het over leven en dood van Belgische Joden. Dit zou voor de regering Alarmstufe Eins moeten zijn.

Sommige politici verwijzen vaak naar de Shoah en onderstrepen dat zij daar de nodige lessen uit getrokken hebben. En zij willen er voor zorgen dat zich dat nooit meer herhaalt. Dit is zo’n moment.

Maggie De Block

De nieuwe staatssecretaris voor migratie, mevrouw Maggie De Block, kondigde aan dat ze de al geregulariseerde Gazanen opnieuw wil laten onderzoeken, wat haar voorganger, de heer Francken, ook al van plan was. Maar onze procedures zijn log en onze migratiediensten hebben waarschijnlijk maar een minimaal besef van de urgentie om dit lek te stoppen. Hier is een heel andere aanpak nodig.