Antisemitisme in Vlaanderen anno 2019

Op de website van Doorbraak schrijft Silvain Salamon een post scriptum essay naar aanleiding van het Carnaval van Aalst. “Hatelijke stereotypering van joden met alle fabeltjes van dien behoort tot het collectief onbewuste van iedere Europeaan”, schrijft Salamon. “De door het joodse volk zeer duur betaalde goodwill verworven met de Shoa is inmiddels versneld gesmolten als sneeuw voor een antisemitische zon.”

[…]

“Tien dagen geleden heb ik opgetreden in een Antwerps café waar stand-up comedians (echte en in spe) hun materiaal komen uittesten. Ik klom met mijn keppeltje op het podium en opende met: ‘Dit is toch wel een heel zware week voor mij, ik heb begin van de week een paar dagen lang op zo’n praalwagen in Aalst staan wuiven en nu moet ik hier optreden…’”

Lees de rest van het artikel hier.