Carrefourvestigingen worden belangrijkste stap ooit in geschiedenis van Israëlische detailhandel


Carrefour is met meer dan vijfhonderd vestingen in België de grootste supermarktketen van het land. De van oorsprong Franse keten heeft liefst meer dan 13.000 filialen in Europa. Maar nu werd bekend dat de keten ook binnenkort de deuren gaat openen in het Beloofde Land. Dat maakt Joop Soesan bekend op zijn website israelnieuws.nl.

Electra Holding maakte zondag bekend een memorandum van overeenstemming (MoU) te hebben getekend met de Franse supermarktketen Carrefour, die naar verwachting eind 2022 een aantal vestigingen in Israël zal openen. Daarnaast zullen binnen drie jaar meer dan 150 “Bitan -Mega” supermarkten worden omgezet naar Carrefour winkels. De franchiseovereenkomst tussen partijen is voor een periode van 20 jaar, met de mogelijkheid van verlenging met nog eens 20 jaar.

Carrefour, de grootste internationale retailer tot nu toe in Israël, heeft ongeveer 14.000 vestigingen in meer dan 40 landen en een omzet van 81,2 miljard euro. Het bedrijf is actief in verschillende winkelformules: hypermarkten, supermarkten, Cash & Carry, gemeentelijke winkels en online verkoopsites, op maat van elk land en elke staat.

Voor Carrefour is het een verlengstuk van de internationale activiteiten van het bedrijf. Patrick Laspergos, voorzitter van de internationale divisie van Carrefour verklaarde: “We zijn verheugd deze overeenkomst te ondertekenen, die eens te meer de solide fundamenten van Carrefour’s internationale franchisestrategie bewijst. De koopkracht van de consument vaart er wel bij: hij krijgt betere producten, tegen gunstigere prijzen.”

Electra Consumer Products CEO Zvika Schweimer zei dan weer: “Carrefour’s intrede in Israël is de grootste en belangrijkste stap in de geschiedenis van de detailhandel in Israël.”Carrefour is een toonaangevende wereldwijde marketingketen en een van de grootste voedsel- en consumentenproducenten ter wereld, waardoor het mogelijk wordt om de voedsel- en consumptiemarkt in Israël te leiden en nieuwe gebieden te betreden.”