[Reizen] Four Seasons Marrakech, 5-sterrenoase in een betoverende stad

Marrakech ligt op iets meer dan 3 uur vliegen van Brussel en is gans het jaar voorzien van zonnig weer. De stad is ook een mooie uitvalsbasis om het nabijgelegen Atlasgebergte en de Agafay-woestijn te bezoeken. Op twee kilometer van de internationale luchthaven van Marrakech treffen we het majestueuze Four Seasons Resort en Spa Hotel aan. Het vijfsterrenhotel staat bekend als één van de mooiste van de ‘Rode Stad’ en telt 112 kamers en 27 suites.

Geïnspireerd door de nabijgelegen oude stad, de Medina, evoceert het gebouw een Moors paleis omgeven door paviljoenen en gastenkamers die via verschillende bogen, binnentuinen, en trappenhallen met elkaar verbonden zijn, zoals de traditionele ‘riads’ in de stad. Palmbomen en weelderige tuinen (maar liefst 16 hectare groot!), zwembaden en spiegelende zwembaden, fonteinen en drijvende paviljoens vervolledigen het plaatje.

Het Resort omvat 4 restaurants, 3 zwembaden, 2 tennisbanen, een Spa met Hammam ervaring, 15 behandelingsruimtes en een kids club. Verschillende suites beschikken ook over privé zwembaden.

Ontspannen

Advertentie

Uniek aan het hotel zijn de enorm uitgestrekte tuinen met daarin het familiezwembad, een apart zwembad voor kleine kinderen in een afzonderlijk gedeelte en een zwembad voor volwassenen op een ander deel van het terrein. En terwijl de ouders genieten van een rustig moment aan het zwembad kunnen de kinderen gans het jaar door naar de kidsclub. Het gaat dan om een volledig bewaakt programma in een eigen faciliteit met activiteiten zoals spelletjes, knutselen en optredens van lokale entertainers. Voor de tieners is er een volledig uitgeruste speelkamer met videoconsoles en bioscoop. Jong volwassenen kunnen terecht in de tiener Spa.

Dineren

Zoals het een vijfsterrenlocatie betaamt, kan je er ook uitgebreid dineren. Het Quattro restaurant biedt plaats aan 80 mensen binnen en 40 op het terras. Dit Italiaans restaurant staat in voor een buffer tijdens het ontbijt en diner. De Inara Lounge biedt heel de dag hapjes en drankjes en de Azzera lounge ligt naast het zwembad. Het hotel kan evenementen zoals huwelijken en andere organiseren met de optie om koosjere catering te voorzien in de restaurants en de feestzalen. Privé banketten kunnen tot 550 mensen verwelkomen.

Synagoge

Sinds kort heeft Marokko diplomatieke relaties met Israël opgestart. Dat gebeurde in het kader van de zogenaamde Abraham Akkoorden met verschillende Arabische landen. Maar ook voordien werd al nauw samengewerkt, al was dat onder de waterlijn. De huidige samenwerking gaat wel heel ver, de Israëlische Defensieminister Benny Gantz was net in Marokko om er een defensiedeal te sluiten.

Marrakech heeft, zoals de rest van het land, een boeiende Joodse geschiedenis. In de Medina kan je de synagoge bezoeken die nog steeds in gebruik is evenals de eeuwenoude Joodse begraafplaats. Een wandeling met gids door de buurt die de Joodse geschiedenis van de stad uitlegt, is een aanrader. Wie koosjer wil eten kan hiervoor terecht in verschillende nieuwe restaurants die onlangs de deuren hebben geopend.

Contact:
Online: fourseasons.com/marrakech/
Adres : 1 Boulevard de la Menara Marrakech, 40 000, Marokko

Advertentie

 

ENKELE HOTSPOTS IN MARRAKECH

Marrakech is de thuisbasis van een indrukwekkend aantal meesterwerken van architectuur en kunst. Met haar Medina die op de UNESCO-erfgoedlijst staat, blijft de Rode Stad toeristen en wereldreizigers doen dromen. Volgende hotspots van Marrakech zijn absoluut aan te raden.

Djemaa El-Fna 

Dit bijzondere plein is al eeuwenlang het hart van Marrakech. Elke avond verandert het in een levend theater gevuld met muzikanten, dansers, verhalenvertellers, waarzeggers en slangenbezweerders – elk trekt een menigte van verbaasde toeschouwers. Aarzel niet om een van de koffiehuizen aan het plein binnen te gaan en naar hun dakterras te gaan om de zonsondergang te bewonderen.

De souks van de Medina 

De Medina (de oude stad) en haar markten, een van ’s werelds beroemdste winkelstraten, bieden een breed scala aan handgemaakte goederen, waaronder stoffen, lederwaren en sieraden. Nergens anders vindt u de bruisende energie van Marrakech zo terug als in de wirwar van straatjes die samen de souks vormen, waar ambachtslieden nog steeds hun waren maken in piepkleine winkeltjes. Wees niet bang om erin te verdwalen, dit hoort bij het spel!

Majorelle Tuin

Deze legendarische tuin, die in de jaren 1920 werd aangelegd door de Franse schilder Jacques Majorelle, werd in de jaren 1980 prachtig gerestaureerd door wijlen ontwerper Yves Saint Laurent. Gevuld met zeldzame planten en oogverblindend blauw en geel, is het een lust voor het oog.

Medersa

Deze koranschool, een van de juweeltjes van de lokale architectuur, was een van de grootste theologische colleges van Noord-Afrika. De 130 slaapzalen van de Medersa, gebouwd in 1570, liggen rond een binnenplaats en herbergden ooit maar liefst 900 studenten. We raden u aan uw fototoestel mee te nemen – er kunnen heel wat mooie en originele foto’s worden genomen – en te gaan zodra het opengaat om de drukte te vermijden.

Palais Bahia 

Dit paleis, een meesterwerk van de Marokkaanse architectuur, werd aan het eind van de 19e eeuw gebouwd door twee machtige grootviziers en geeft een goed beeld van de levensstijl van Marokkaanse edellieden. De naam van het paleis, die ‘schittering’ betekent, werd geïnspireerd door de favoriete minnares van vizier Si Moussa.

Dar Si Said Museum 

Een paar kronkelige steegjes achter Palais Bahia, is dit museum gevestigd in een ander weelderig paleis. Het museum is gewijd aan de kunst en ambachten van de streek – zowel vroeger als nu – en toont onder meer dolken, keramiek, lederwaren en elegante gewaden die door keizers werden gedragen.