Klezmer meets Chaabi (audio)

shtetl-band-amsterdam-bandfoto-1hqHet Joods Historisch Museum organiseert op zondag 7 juni een bijzondere avond met een mix van traditionele en moderne joodse en Marokkaanse muziek. De  Jiddische Shtetl Band en het Marokkaanse Orchestre Ismailia spelen samen op één podium. Een unieke muzikale ontmoeting van twee culturen.

Shtetl Band Amsterdam, is een klezmerband die is vernoemd naar de vroegere Joodse dorpjes in Oost-Europa waar Jiddische muziek bij bruiloften en andere feesten werd gespeeld. Deze band geeft een frisse klank aan authentieke klezmer-melodieën. Orchestre Ismailia bestaat al 30 jaar en is in die tijd een van de bekendste Marokkaanse bands in Nederland geworden. Chaabi, dat ‘van het volk’ betekent, is de populaire muziek die in Marokko in cafés, feesten en bruiloften wordt gespeeld.

[audio:/wp-content/uploads-pjact001/2009/05/sba.mp3]

[audio:/wp-content/uploads-pjact001/2009/05/oia.mp3]

De twee bands presenteren ieder hun eigen repertoire en daarna spelen de bands samen in een korte jamsessie. Deze muzikale avond wordt gepresenteerd door Asis Aynan, schrijver en oa columnist voor het Parool en de Nederlandse Islamitische Omroep en recensent voor NRC Handelsblad.

Dit evenement vindt plaats in het kader van de tentoonstelling Marokko, Foto’s van Elias Harrus en Pauline Prior ( t/m 18 september 2009), kijk op www.jhm.nl/marokko Tijdens de muziekavond is er ook gelegenheid om de tentoonstelling te bezichtigen.

Advertentie

Kijk voor alle informatie over het evenementenprogramma van het JHM op www.jhm.nl/evenementen of stuur een e-mail naar: evenementen@jhm.nl

Kaarten Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de kassa van het JHM: Prijs aan de deur: € 7,50, voorverkoop: € 6,00 Vrienden van het JHM, studenten, museumjaarkaart, op vertoon van kaart: € 6,00

Adres Joods Historisch Museum Nieuwe Amstelstraat 1, Amsterdam (Bereikbaar met tram 9 en 14, metro 51, 53, 54: halte Waterlooplein)