Concert van Klezmic Zirkus in Brussel

“Klezmic Zirkus geeft op 16 december 2012 een concert in de Nieuwe Hedendaagse Ruimte en nodigt u uit voor een duik in de diepten van Klezmer!” Dat lezen we op de website van het Joods Museum van België. en Brussel.

Klezmic Zirkus: talent …en nog veel meer! De groep werd gevormd tijdens de Nuits Nomades. De klarinettiste Aurélie Charneux ligt aan de oorsprong van deze Luikse groep. Haar muzikale sensibiliteit voor Klezmermuziek werkt aanstekelijk op alle leden van de groep. Klezmic Zirkus heeft dan ook snel van zich laten horen, omdat deze groep zich het klezmergenre zeer goed eigen heeft weten te maken. Eén en al virtuositeit, uitzinnigheid en uitbundige feestvreugde !

Intussen is Klezmic Zirkus flink geëvolueerd en heeft meer dan 250 concerten gegeven (Esperanzah, Dranouter, La Semo, Un soir autour du Monde,…) en drie CD’s (Vitamine K, 2007, 13 chemin des Mandarines, 2010 en Klezming Pool 2012) geproduceerd bij Homerecords.be

Klezmic Zirkus beweegt zich voortaan binnen de grote Klezmer-familie op internationaal niveau en gaat op tournée in Europa en in Moskou. Ook werkt de groep regelmatig samen met de Canadese zanger Geoff Berner, die vooral is aangetrokken door de meeslepende energie van deze groep.

Herfst 2012 verscheen het derde album, Klezming Pool: met enkele ‘verklezmerde’ traditionele stukken en met composities van Aurélie Charneux die alle op verschillende wijze doordrongen zijn van klezmerritme, -modi en -sfeer.

Advertentie

Prijs: €20
Reservatie: 02 500 88 27
edu@mjb-jmb.org

Joods Museum van België
Miniemenstraat 21
1000 Brussel
02 512 19 63