Buitengewone programmatie Brusselse ‘féte des musiques juives’

Zondag 20 juni is een Joods cultureel hoogtepunt voor de hoofdstad met een muziekfestival om u tegen te zeggen.

De organisatie van het  jaarlijkse “Feest van de Joodse Muziek”  is in handen van  La Maison de la Culture Juive, een v.z.w. die Joden en niet-Joden de grote rijkdom van de Joodse cultuur wil laten ontdekken.

De nieuwe editie laat daar geen gras over groeien  en heeft een buitengewone programma weten te realiseren  met niet alleen traditionele Joodse maar ook Oriëntaalse Joodse muziek,  Klezmer, Jazz en wereldmuziek. Er staan ook grote namen op de affiche. Wie nooit eerder Steve Houben (de meest fantastische Belgische saxofonist) aan het werk zag of nog nooit de onvolprezen Myriam Fuks live hoorde zingen krijgt dus nu de kans.

Volgende artiesten en groepen mogen de aanwezige festivalgangers op het podium verwachten: de Shtetl Band Amsterdam, La Roza Enflorese, Alon Sariel  Macha Yulin, Krupnik, Myriam Fuks,Steve Houben  Pascal Mohy, Rabbi Dahan Musta Largo.

Praktische informatie: De toegang tot het festival is gratis, er is animatie voorzien en koosjer eten. De optredens beginnen om 13.00 uur en eindigen rond 22.00 uur en gaan door in het Saint-Micheltheater Pater Eudore Devroyestraat 1040 Brussel  Tel. 02 732 70 76
Website van het festival: hier
Maison de la Culture Juive
Tel. 02/343 62 24
info@fetedesmusiquesjuives.be