Na kritiek op Joodse scholen: Marino Keulen onder de indruk van bezoek aan Yesode-Hatorah Antwerpen

Marino Keulen, enthoesiast na bezoek aan Joodse school
Vlaams parlementslid Marino Keulen (OpenVLD) bezocht recentelijk de Jesode Hatorah school te Antwerpen en verklaart tegen Joods Actueel uiterst tevreden te zijn over dat bezoek.

Keulen stelde in het verleden scherpe vragen aan minister van Onderwijs Pascal Smet na een reeks krantenartikels en een VRT-reportage, die lieten uitschijnen dat de school een loopje nam met de eindtermen van de Vlaamse regering.

Het was onze algemeen directeur, mevrouw Terry Davids, die Keulen op vraag van de schooldirectie uitnodigde. Het bezoek bleek een succes, want Keulen vertelde aan onze redactie onder de indruk te zijn geweest van het bezoek. “Ik heb veel bijgeleerd en mocht me vrij bewegen in de school, het was een warm onthaal, een leerrijke ervaring voor mij. Ik heb er alvast een positief gevoel aan overgehouden.

Tijdens het bezoek ging ook plots het brandalarm af, ik moet zeggen dat ik onder de indruk was van de ordentelijke evacuatie van de school, alle leerlingen zij aan zij en in volledige kalmte. Ook bezocht ik een klas waar op dat moment een biologieles aan de gang was, het ging over de bestuiving van de planten”.

Advertentie

Wij vroegen aan Keulen of hij ook een tip had voor de school: “Zeer zeker, ik zou zeggen: neem zelf het initiatief, wanneer iemand vragen heeft, nodig hem dan uit om met eigen ogen te zien hoe goed de school functioneert, ik zou zelfs aanraden om de hele commissie onderwijs van het Vlaams parlement uit te nodigen”.