Antwerpse student behaalt topscore aan New Yorkse Universiteit

Aryeh Dimitri Rosenberg behaalt topscore aan Amerikaanse universiteit
De kritiek op de Joodse scholen in Antwerpen ten spijt, kreeg de redactie van Joods Actueel deze maand informatie uit New York waar Antwerpenaar Aryeh Dimitri Rosenberg een topscore behaalde aan de Yeshiva University in New York. Deze unief is niet de eerste de beste, het staat dan ook met stip genoteerd in de top 40 van beste Amerikaanse universiteiten.

De jonge Rosenberg, die pas enkele jaren geleden afstudeerde aan de Jesode Hatora school in Antwerpen (afdeling Tal Thora), behaalde een ongeëvenaard resultaat met een GPA van 4.0 (wat neerkomt op een aangehouden resultaat van 100% gedurende gans de duur van de studie) en werd uitgeroepen tot de 2011 Valedictorian (Highest Grade Student) van beide scholen aan de universiteit, namelijk die voor Joodse en die voor algemene studies.

Bovendien ontving hij nog de Altshul-Perlstein Memorial Award en de Fischel Memorial Award en werd hij als lid van de YU-voetbalploeg ook gelauwerd als sportman met de hoogste academische resultaten.

Enkele weken geleden publiceerden we een lezersbrief van Tamara Morsel, deze studente begint nu aan haar doctoraat aan de University of Pennsylvania en studeerde vijf jaar geleden af aan de Jesode Hatora school te Antwerpen. Dezelfde school die in de pers verweten werd een loopje te nemen met de eindtermen, maar wat zowel door de directie als de scholeninspectie zelf met klem werd ontkend.

Advertentie

Vlaams parlementslid Marino Keulen, die de school bezocht, verklaarde deze maand nog aan Gazet Van Antwerpen “voor een stuk gerustgesteld, maar zeker niet onder de indruk te zijn” na zijn bezoek. (onderlijning door ons toegevoegd, nvdr.)