Vlaamse Opera verlengt mandaat Aviel Cahn voor nog eens zes jaar

Aviel Cahn (foto: Wim Kempenaers)
Aviel Cahn poseert in de Synagoge voor Joods Actueel (foto: Wim Kempenaers)

Aviel Cahn blijft de komende zes jaar intendant van de Vlaamse Opera. De Raad van Bestuur van de Vlaamse Opera heeft met unanimiteit het vertrouwen in haar intendant bevestigd en verlengt zijn mandaat tot het seizoen 2017-2018. Het is het tweede mandaat van de van oorsprong Zwitserse intendant die in 2009 aan het hoofd van het operahuis kwam.‘Met de komst van Aviel Cahn hebben we gekozen om een jong en eigenzinnig operahuis op te bouwen,’ reageert voorzitter van de Raad van Bestuur Paul Cools. ‘En met succes.’

Het publiek is de afgelopen jaren verjongd en vernieuwd en onlangs nog werd de Vlaamse Opera in het Jaarboek 2012 van het gerenommeerde vakblad Opernwelt meermaals geprezen voor zijn ‘avontuurlijke programmering op een hoog scenisch en muzikaal niveau’.

Met de verlenging van het mandaat wil de Vlaamse Opera de komende jaren met het project verder op hetzelfde elan. ‘De fundamenten zijn gelegd, nu gaan we het huis verfraaien,’ aldus nog Paul Cools.

Over de nabije toekomstplannen wil Aviel Cahn voorlopig nog niet veel kwijt. ‘De Vlaamse Opera staat voor grote uitdagingen en een boeiende tijd. Ik wil de Raad van Bestuur dan ook bedanken voor het vertrouwen,’ reageert hij. ‘We hebben al een hele weg afgelegd en ik ben blij dat het publiek ons daarin zo enthousiast volgt. We zullen ons met het hele team verder blijven inzetten om van de Vlaamse Opera een huis te maken dat als referentie kan dienen op vlak van een moderne manier van opera brengen voor mensen van vandaag.’