Gesprek met graaf John Cornet d’Elzius, binnenkort onze ambassadeur in Israël [beluister]

Kouky Frohmann en ambassadeur d'Elzius
Kouky Frohmann en ambassadeur d’Elzius

De toekomstige Belgische ambassadeur in Israël was op dinsdagmiddag te gast bij het Forum der Joodse Organisaties in Antwerpen. Wij hadden alvast een kort gesprek met de man, graaf John Cornet d’Elzius, die in het verleden de adviseur was van prins Filip.

Klik hier om het geluidsfragment te beluisteren:
[audio:https://joodsactueel.be/wp-content/uploads-pjact001/2012/10/amb.mp3]

Tijdens zijn bezoek in Antwerpen werd de ambassadeur verwelkomd door Kouky Frohmann, voorzitster van het FJO. Graaf d’Elzius had daarna een ontmoeting met een twintigtal prominenten van de Joodse gemeenschap die de gelegenheid kregen om hem enkele vragen te stellen en hem geluk te wensen bij zijn toekomstige missie.

Op Wikipedia vinden we alvast volgende achtergrondinformatie over de man:

Cornet d’Elzius is een telg uit het Huis Cornet, een familie van politici en diplomaten. Hij is een zoon van ambassadeur graaf Louis Cornet d’Elzius (1928) en gravin Colette d’Ursel (1934). Hij is in 1985 getrouwd met gravin Catherine de Renesse (1958) met wie hij een dochter heeft. Hij studeerde af als licentiaat in de rechten en is oud adjunct-kabinetchef van minister Charles Michel. Bij de geboorte van Prinses Elisabeth was hij getuige. In september 2009 werd hij door koning Albert II van België benoemd tot adviseur van Filip van België. Hij is verantwoordelijk voor de profilering en contacten van de kroonprins, en geeft hem advies tijdens diplomatieke bezoeken. In 2012 raakte bekend dat hij tot ambassadeur in Israël is benoemd.

Advertentie

Wikipedia