Vrees import Midden-Oostenconflict door Borgerhoutse coalitie met PVDA+

Zohra Othman (links) in gezelschap van Han Soete (de wereld morgen) Roberto d’Orazio (socialistisch syndicalist) en Abou Jahjah

“Met de mogelijke coalitie tussen de PVDA+, Groen en SPa in Borgerhout is het gevaar voor een import van het Midden-Oostenconflict niet ver weg. En dat kan men in Antwerpen missen als kiespijn”, zegt mediawatcher dr. Rudi Roth in een reactie aan Joods Actueel.

De reactie komt er na berichten dat Groen en SP.a coalitiegesprekken zijn aangegaan met de extreeemlinkse PVDA+, de enige partij die standpunten heeft ingenomen tegen de Joodse staat bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Dr. Roth die sinds jaar en dag handel en wandel van een groot aantal extremisten in België opvolgt, stelt dat PVDA+ kopvrouw Zohra Othman, geen al te propere papieren kan voorleggen aangezien ze eerder actief was bij de lijst RESIST van Abou Jahjah. Haar kartelgenoot Jahjah vond zelf dat zelfmoordaanslagen een goede zaak waren.

Zij gaf trouwens samen met deze AEL’er een pamflet uit bij EPO waarbij de sympathie voor zelfmoordterroristen nooit veraf was. Othman, die advocate is van een PVDA+ groepspraktijk bevond zich naar eigen zeggen in Jenin, een Palestijns terroristenkamp. Terroristen die niet aarzelden om explosieven in huizen van burgers aan te brengen.

Mevrouw Othman die niet voor commentaar bereikbaar was, was ook betrokken bij de beruchte AEL betogingen in Antwerpen die een duidelijk anti-Joods karakter hadden, een pop van een orthodoxe Jood werd daarbij verbrand.

Advertentie

Ook stonden eerder op de extreemlinkse partijwebsite PVDA-PTB teksten met antisemitische referenties naar de Joodse werelddominantie.

“Peter Mertens, de voorzitter van de PVDA+ doet zich wel voor als een gematigd figuur maar is niet vies van contacten met Noord-Koreaanse en Cubaanse communisten”, schrijft de krant De Morgen in een artikel van vandaag.