Standpunt: Slachtpartij in Syrië: ijzige stilte van zogenaamde moslimvrienden

Fouad Ahidar (sp.a) woest op Israël – Syrische kindermoorden lokt echter geen gelijkaardige reactie uit

Waar zijn dezer dagen Ludo De Brabander (Vrede vzw), Brigitte Herremans (Pax Christi), Bert Anciaux en Fouhad Ahidar en Rudi Vranckx om er maar enkelen te noemen? Eerder deze week bombardeerde een Syrische jet een speelpleintje waarbij 10 jonge kinderen om het leven kwamen.

Er was geen militair doelwit in de buurt, wat duidelijk maakt dat het om een vergeldingsactie ging. De gruwelijke beelden kan u hier zien (De Standaard).

Voornoemde mensen zijn er wel als de kippen bij wanneer het Israëlisch leger in actie schiet – en dan nog specifiek achter militaire doelen aangaat maar nooit doelbewust burgers viseert.

Terwijl Bert Anciaux nauwelijks een week geleden moord en brand schreeuwde over die “verfoeilijke soldaten” van het Israëlisch leger is hij sindsdien enkel nog tot zijn bekende emoties te bewegen in verband met de aartsmoelijke tijden waarin ons land zich bevindt, te weten volgens zijn blog: de index, de loonlast en de begroting 2013. Over Syrische slachtoffertjes geen gebenedijd woord!

Hetzelfde voor Brigitte Herremans (Pax Christi en Broederlijk Delen) en Ludo De Brabander (vzw Vrede): beiden konden niet genoeg schrijven en zeggen hoe smerig de Israëli’s de arme Hamasstrijders deden lijden om van de bevolking nog maar te zwijgen maar nu er een staakt-het-vuren gerealiseerd is trekken beiden een ander orgelregister open.

Advertentie

Tegen Syrië dus? Dat heeft u fout gedacht want de twee gesubsidieerde werkers (sic) reizen ook nu nog letterlijk stad en land af om enkel en alleen hun ongenoegen en/of weerzin tegen de Joodse staat te verkondigen. Nu luidt het dat er niet genoeg te eten is in Gaza. Nu de VN – die niet bepaald van enige toegeving aan Israël kan verdacht worden – zelf verklaarde dat er van een humanitaire crisis in Gaza geen sprake is wordt het duidelijk wat de werkelijke agenda van deze activisten is.

En Fouad Ahidar, de kersverse sp.a fractieleider in het Brusselse parlement, die er geen graten in ziet om met zeer dubieuze figuren (ex-sharia4belgium en jihadisten) in een Antwerpse betoging op te duiken ondanks het Iraanse en Hezbollahvendelzwaaien en het alle-joden-aan-het-gas-gekrakeel is in geen velden te bespeuren nu het over Syrische slachtoffers gaat.

Vranckx
Anders dan in Gaza is er nu geen oproep op de openbare omroep voor het volgen van de facebookpagina’s van Rudi Vranckx. Logisch want er is daar ook geen woord te lezen over de gruwelijkheden in Syrië, geen persoonlijke details vanwege Rudi Vranckx en Jens Franssen met drieëntwintig verslagen vanuit Syrië. Hooguit kan je vernemen dat Rudi momenteel vrolijk in Griekenland op het terras aan zijn glas retzina nipt.

Geen interesse in kinderen wel in Joden
Geen enkel van deze zogenaamde voorvechters van het Palestijnse volk en/of vredesapostelen geeft dus in werkelijkheid een zier om kinderen, zoveel moge duidelijk wezen. Waar gaat het dan wel om… we kunnen niet anders dan concluderen dat ze pas wakker schieten als er Joden aan te pas komen, als Israël zich verdedigt. Dan hebben ze er alles voor over om hun protest, afschuw en gruwel uit te schreeuwen.

Pax Christi
Jo Hanssen de baas van Pax Christi (de organisatie die dus wel aandacht besteedt aan Gaza en niet aan Syrië) zal waarschijnlijk laten weten dat hij bidt voor de vrede. Wij hebben een betere oplossing want bidden is bijzonder snullig in deze context. Het is eerder om te vloeken dat Hanssen niet ingrijpt in plaats van te bidden. Ondertussen bepalen extremisten de agenda’s van sp.a en NGO’s.

De redactie van Joods Actueel