Achter motor meegesleurde ‘spion’ blijkt politieke rivaal van Hamas

De zogezegde ‘spion’ bleek evenzeer een vijand van Israël te zijn

De zes zogenaamde ‘collaborateurs’ die vorige week door Hamas werden geëxecuteerd en achter motoren door de straten van Gaza Stad werden gesleept, blijken geen collaborateurs te zijn geweest; in werkelijkheid waren het vijanden van Israël maar ook – politieke rivalen van Hamas.

Bron: likud.nl en Daily Mail

De Palestijn Ribhi Badawi die afgelopen dinsdag door motorrijders door de straten van Gaza-stad werd meegesleurd, blijkt lid te zijn van een rivaliserende moslim-fundamentalistische organisatie.

Het was dus gewoonweg een afrekening met een politieke rivaal van Hamas, aan de Palestijnse bevolking en aan de media verkocht als een ‘executie van collaborateurs’.

Dat heeft de Engels krant The Daily Mail aan het licht gebracht.

Advertentie

Ribhi Badawi werd tweemaal beschoten en vervolgens afgemaakt met de klap van een zware steen. Daarna werd hij achter de motor vastgebonden om te worden rondgesleept door de straten van Gaza.

“Vervang de motorfietsen door paarden, en het is een scène uit de kruistochten,” merkte een toeschouwer op.

Zijn familie, buren en vrienden vinden de beschuldiging van spionage voor Israël absurd – en daar is veel bewijs voor:

• Badawi was lid van de moslimfundamentalistische organisatie Jaljalat – ‘Donder’, die zijn inspiratie ontleent aan Al-Qaida en daarmee voorstander is van een nog hardere lijn dan Hamas.

• Hij werd juist gezocht door Israël, vanwege het organiseren van een (mislukte) terreuraanslag.

• Hij zat jarenlang in de gevangenis van Hamas, waar hij werd geslagen en gemarteld.

• Er werd gezegd dat hij plannen had om Hamas aan te vallen.

Advertentie

“Ribhi was een trotse Palestijn. Hij hield van zijn land met bijzondere passie en hij wilde nog meer tegen de Israëlische ‘bezetting’ vechten dan Hamas,” zei zijn weduwe Kholoud.

“Om te zien het lichaam van mijn lieve man door de straten gesleept werd als een beest is echt verschrikkelijk. De mannen die dit deden waren barbaars.”

Zijn weduwe zei ook dat de man die haar man arresteerde ooit ruzie met hem had gehad. “Zijn vijanden gebruikten de gevechten als een excuus om hem te doden.”

In het verleden bleek vaker dat zogenaamde Palestijnse ‘collaborateurs’ dat helemaal niet waren. Soms waren dergelijke mensen aangegeven omdat iemand een persoonlijke vete had uit te vechten. Ook zijn gevallen bekend dat zij zich te weinig anti-Israël hadden uitgesproken of dat zij hun kinderen medisch lieten behandelen in Israël.

Waardoor duidelijk wordt dat Hamas allesbehalve staat voor een eerlijke rechtspraak en een goed functionerende democratie. Hamas staat daarentegen maar voor twee zaken: de vernietiging van Israël, en het aan de macht blijven in Gaza, met alle mogelijke middelen.