Reguliere parkeerplaats wordt gehandicaptenparking, studente haar auto wordt prompt getakeld

Het moet eerder uitzonderlijk zijn dat stadsambtenaren het verwijt krijgen al te snel te werken. Toch heeft de Israëlische studente Hila Ben Baruch kunnen aantonen dat te ijverige, maar niet optimaal communicerende stadsdiensten, voor flink wat ongemak en ergernis kunnen zorgen.

Sinds een klein half jaar woont de studente in een rustige wijk in Tel Aviv. Ze kent de buurt en weet waar ze haar wagen met een gerust gemoed kan parkeren.

Toen ze evenwel vorige zondag op straat haar auto zocht bleek die plots verdwenen. Op dezelfde plaats was nu een versgeschilderde parkeerplaats voor gehandicapten voorzien. Onmiddellijk begreep ze dat er iets grondig fout zat.

De stadsdiensten waren nogal sceptisch bij het aanhoren van haar onwaarschijnlijk uitvlucht en eisten dat ze 1.350 shekel, zo’n kleine 300 euro, betaalde vooraleer ze haar wagen terugkreeg.

Maar de moedige en ondernemende studente liet het er niet bij. Hila Ben Baruch ging in de buurt op zoek naar videomateriaal van beveiliginscamera’s en had al gauw prijs: de bewakingscamera van het appartementsgebouw aan de overkant had inderdaad alles vastgelegd.

Advertentie

Om haar beroep kracht bij te zetten postte ze de film op haar Facebookpagina met de titel ‘Je gelooft niet wat je ziet!’, vooraleer terug contact op te nemen met de stadsdiensten.

Het filmpje werd meteen een hit. “Terwijl de auto volledig reglementair geparkeerd was in een wit-blauwe zone, kwamen twee stadswerkers langs die rond het voertuig lijnen op de grond schilderden waardoor de ruimte opeens tot parkeerplaats voor gehandicapten werd.”

Twee uur later passeerden ijverige parkeerwachters voorbij het voertuig, zagen dat die fout geparkeerd stond, noteerden de gegevens en lieten een takelwagen aanrukken.

Dankzij het populaire internetfilmpke kwam een stortvloed aan excuses op gang.

Als eerste noemde het stadsbestuur het gebeuren “een ernstige vergissing en een zaak van duidelijke incomptetentie.” Blijkbaar lieten de al te ijverige schilders na om de parkeerwachtdienst van de stad te informeren over hun verrichte arbeid.

Vervolgens verontschuldigde de eerste schepen van Tel Aviv, Asaf Zamir, zich “voor het ongemak dat Ben Beruch had ondervonden”. Ten slotte deed ook Burgemeester Ron Huldai een duit in het zakje en plaatse een verontschuldiging op zijn Facebookpagina en beloofde plechtig dat dergelijke fouten niet meer zouden voorkomen.

Hila Ben Baruch heeft nu én haar wagen én haar centjes terug en mag daarenboven op internationale aandacht rekenen.

Advertentie