Maak kennis met Israëls nieuwe ster aan het politiek firmament, Yair Lapid


Yair Lapid kwam als grootste verassing uit de bus bij de recente verkiezingen in Israël. Vanuit het niets werd zijn partij de nummer twee met 19 zetels in de Knesset. Voor wie wil kennismaken met de ideeen en gedachten die de man katapulteerde naar dit politiek succes, is volgende video zeker het bekijken waard. De video, volledig in het Engels, werd opgenomen toen Lapid een verkiezingstoespraak hield voor een Engelstalig publiek in Israël.

Yair Lapid is de grote verassing van deze verkiezingen met zijn nieuwe partij Yesh Atid (Er is hoop)
Yair Lapid was de grote verassing van deze verkiezingen met zijn nieuwe partij Yesh Atid (Er is hoop). foto Flash 90

Lapid legt met de verwijzingen naar de verschillende structurele mankementen in zijn land de vinger op de zere wonde en doet dat op een buitengewone manier. Let wel, de opname duurt  zo’n 45 minuten maar is beslist de moeite waard voor wie een beter inzicht wil krijgen in de Israëlische politiek.

Gelukkig is Lapid een begenadigd spreker die er in slaagt een boeiende toespraak te houden. Hij kruidt zijn betoog met de nodige humor waardoor zijn redevoering de toehoorders zeker niet vlug gaat  vervelen.