Auschwitz lanceert didactisch programma in het Arabisch en het Farsi

Auschwitz-birkenau-main_track

Het staatsmuseum dat verbonden is aan de voormalige Duitse doodskampen in het Poolse Auschwitz-Birkenau heeft maandag een online programma gelanceerd in het Arabisch en in het Farsi. Het uitgebreide programma is rechtstreeks bedoeld voor Arabische landen waar ontkenning van de Holocaust gemeengoed is.

Het nieuwe programma is vooral gericht op landen waar de ontkenning van de Holocaust gemeengoed is en beoogt meer erkenning en begrip te bereiken.

“Wij trachten groepen te bereiken die weinig kennis hebben over dit onderwerp of die zelfs een revisionistische kijk hebben”, zo kon AFP optekenen uit de mond van de woordvoerder van het museum, Pawel Sawicki. “Statistisch zijn er nauwelijks bezoekers uit Arabische landen of uit Iran”, voegde museumdirecteur Andrzey Kacorzyk er nog aan toe.

“En het is vooral in deze landen dat de Holocaust in twijfel wordt getrokken of politiek wordt misbruikt.” Het multimediaprogramma bevat grafieken, foto’s en video-opnames van interviews met overlevenden. De website is al sinds 2010 bereikbaar in het Engels en het Pools. Vorige maandag werden programma’s toegevoegd in het Arabisch, het Farsi, het Spaans en het Portugees.