Twee Israëlische toeristen en medewerker van het Joods museum gedood

aanslagjoodsmuseum_haaretz_twitterpic
De politie was vrijwel meteen ter plaatse (foto: Ha’aretz twitteraccount)

Het Laatste Nieuws meldt dat bij de aanslag twee toeristen uit Israël om het leven kwamen en één medewerkster van het museum. Het vierde slachtoffer vecht nog voor zijn leven [update]

De dader schoot doelgericht op het hoofd en keel van de slachtoffers, aldus getuigen. Het Brusselse parket kondigde aan dat ze zondagvoormiddag, tijdens een persconferentie, meer uitleg zou verschaffen over de stand van zaken in het onderzoek. De chauffeur van de auto die tijdens de aanslag voor de ingang van het museum geparkeerd stond en gearresteerd werd wordt niet langer als verdachte beschouwd maar werd als getuige van de aanval op vrije voeten gesteld.