Antwerpse gemeenteraad begint met herdenking slachtoffers Joods Museum

gemeenteraad

Bij de opening van de gemeenteraad op maandagavond vestigde burgemeester van Antwerpen De Wever de aandacht op de terreurdaad in het Joods Museum van Brussel. De burgemeester en alle aanwezigen hielden daarop een minuut stilte voor de slachtoffers alvorens over te gaan tot de agendapunten van de dag.

Kort na de aanslag, afgelopen zaterdag, contacteerde burgemeester De Wever persoonlijk de redactie van Joods Actueel om zijn medeleven aan de Joden in ons land te betuigen. “Dat is verschrikkelijk nieuws voor een burgemeester van een stad met een grote Joodse gemeenschap”, zei De Wever toen.

De Antwerpse schepen Claude Marinower (Open VLD) gaf zondagavond in een gesprek met onze correspondent Geert Versyck bij het Joods Museum in Brussel aan dat het haast niet anders kan dan dat een dergelijke terreurdaad antisemitisch geïnspireerd is. Beluister hieronder zijn reactie
[jwplayer mediaid=”39175″]
Verslagenheid in Antwerpse diamantsector

Ook in de Antwerpse diamantsector is de verslagenheid na de antisemitische terreuraanslag in het Joods Museum groot. Het Antwerps World Diamant Center (AWDC) heeft in een persbericht zijn medeleven overgemaakt aan de slachtoffers en hun families. Op verzoek van CEO Ari Epstein hielden zowel de Joodse als niet-Joodse diamantairs van het AWCD vandaag een minuut stilte om de nagedachtenis van de slachtoffers te eren.