Politiebeelden aanslag Joods Museum tonen uiterst koelbloedige moordenaar

De Belgische politiediensten hebben beelden van de bewakingscamera’s in het Joods Museum van België vrij gegeven. Op de videobeelden is te zien hoe de dader niet rechtdoor de gang afloopt maar na het vermoorden van Emanuel en Miriam Riva, twee vijftigjarige toeristen, zonder aarzelen naar rechts gaat en er het vuur opent op de onthaalbode van het museum. Ook de andere museummedewerkster, een vrijwilliger, wordt koelbloedig doodgeschoten.

De receptionisten van het museum beschikken niet over een loket maar zitten aan een open tafel waar de bezoekers niet alleen hun toegangstickets kunnen kopen maar ook allerhande catalogi en kunstboeken die het Joods Museum in de loop der jaren publiceerden kunnen inkijken en kopen.

De opname toont vervolgens hoe de dader beheerst en snel zijn Kalashnikovgeweer met demonteerbare kolf inpakt en kalm de hal van het museum verlaat. Volgens de politiemededeling is hij daarna via de Kandelarenstraat richting Hoogstraat in de Marollen gelopen.

Het omgebrachte Israëlische koppel laat twee tienerdochters van veeertien en vijftien jaar verweesd achter in Tel Aviv.