Uitnodiging voor de Belgische première van “Der Anständige” in Kazerne Dossin (zondag 19 oktober)

Op zondagavond 19 oktober 2014 vindt in de Mechelse Kazerne Dossin de Belgische première plaats van de documentaite  “Der Anständige”. De Belgisch-Israëlische Cineaste Vanessa Lapa roept op basis van brieven, archiefdocumenten en foto’s een uniek beeld op van de persoonlijke correspondentie van SS-topman Heinrich Himmler.

De film, die in februari in première ging in Berlijn, kreeg lovende kritieken in de pers. Voor het eerst te zien in België, in aanwezigheid van regisseur Vanessa Lapa, die na de filmvoorstelling meer toelichting geeft bij haar project.

U kan zich voor deze bijzondere avond inschrijven via info@kazernedossin.eu. Tickets kosten 6 euro en zijn te koop aan de kassa op de avond zelf.

Locatie: Kazerne Dossin, Goswin de Stassartstraat 153 B-2800 Mechelen
Tijdstip: Zondag 19 oktober om 19u30
Film: 94 minuten. Taal: Duits, ondertiteling in het Engels.
In samenwerking met Filmhuis Mechelen en de Stichting Auschwitz